26.9.11

Πανελλήνιο βραβείο ζωγραφικής

Ένας μικρός Καλύμνιος, ο Ιπποκράτης Ρούσσος, βραβεύτηκε από το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα την «Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας»

Ο μικρός Ιπποκράτης, γιος του Μιχάλη Ρούσσου και της Καλοτίνας Μαζώρου, ήταν ο εκλεχτός που έλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της Βουλής για την ζωγραφική του, η οποία απέδωσε με μοναδικό τρόπο την εικόνα της Βουλής, όπως σημειώνει και η δασκάλα του στην ζωγραφική Μαρία Μπιλλήρη.

Βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία ο Ιπποκράτης, παραβρέθηκε στις εργασίες της Βουλής και είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την λειτουργία του χώρου, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για την χώρα μας.

Ευχόμαστε στον Ιπποκράτη και στην οικογένεια του κάθε επιτυχία και είμαστε βέβαιοι πως αυτή του η εμπειρία θα καθορίσει την σκέψη του και την πορεία του, καθώς θα μεγαλώνει και θα αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο την αξία και το μεγαλείο της Δημοκρατίας.
Ακολουθεί το συγχαρητήριο μήνυμα της δασκάλας ζωγραφικής του μικρού Καλύμνιου, που μας εκπροσώπησε επάξια στην Βουλή, Μαρίας Μπιλλήρη.

“Πανελλήνιο βραβείο από το Ίδρυμα της Βουλής για μαθητή του εργαστηρίου ζωγραφικής της κ. Μαρίας Μπιλλήρη στην Κάλυμνο.

Ο Ιπποκράτης Ρούσσος, γιος των φαρμακοποιών Μιχάλη και Καλοτίνας Ρούσσου, μαθητής της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου, στον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό που οργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας του έτους 2010, διακρίθηκε με Βραβείο, που του απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αθήνα.

Το θέμα ήταν η Δημοκρατία κι ο μικρός μας καλλιτέχνης με ένα πολύ έξυπνο κι αφαιρετικό σχέδιο που εκτελέστηκε στο σχολείο του και πληρούσε όλους τους κανόνες των χρωματικών ισορροπιών και της προοπτικής, έδωσε την εικόνα της Βουλής, με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να στέκονται στη σειρά μπροστά από την κάλπη για να ψηφίσουν.

Θερμά συγχαρητήρια για τον Ιπποκράτη και τους γονείς του! Εύχομαι πάντα επιτυχίες!”

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ