26.9.11

Βραβείο ευρεσιτεχνίας

Στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά άτομα με τα κουνούπια, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και στην ευελιξία της χρήσης της οδοντόβουρτσας έδωσαν λύση με δύο πρωτοπόρες καινοτομίες δύο Καλύμνιες. Και τις δύο ευρεσιτεχνίες ευφηύρε η κ. Ειρήνη Θεοδωρίδου όμως στην κατασκευή και στην υλοποίηση της ιδέας είναι η κ. Νομική Λελέκη.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα στο δεκαήμερο της Πανελλήνιας Γενικής Ένωσης Ελληνικών Προϊόντων Καινοτομίας (ΠΓΕΕΠ) όπου οι δύο “πατέντες” παρουσιάστηκαν, τράβηξαν όλα τα βλέμματα και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Μάλιστα, οι δύο Καλύμνιες βραβεύτηκαν με το βραβείο ευρεσιτεχνίας.

Ειδικότερα, η διαιρούμενη οδοντόβουρτσα με οδοντόκρεμα εσωτερικά είναι πολύ εύκολη και βολική ως προς τη χρήση της. Ο χρήστης της διαιρούμενης οδοντόβουρτσας απλά πιέζει τη μαλακή και εύκαμπτη επιφάνεια της χειρολαβής και η οδοντόκρεμα διοχετεύεται μέσω των οπών της κεφαλής στο βουρτσάκι.

Μετά, από μερικές χρήσεις, εύκολα συμπληρώνει οδοντόκρεμα από την οπή/βίδα, για περισσότερες χρήσεις. Η οδοντόβουρτσα είναι διαιρούμενη. Αποτελείται από την κεφαλή και τη χειρολαβή. Όπως ανέφεραν οι δύο εφευρέτριες Καλύμνιες: “Έχεις ταυτόχρονα οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα ειδικά στις περιπτώσεις ταξιδιών ή εκδρομών και μικρών παιδιών με την ευνόητη ευκολία”.

Όσον αφορά την εντομοκτόνο συσκευή, η χρήση του είναι έξυπνη. Καθώς διαθέτει μια ειδική λάμπα ώστε να προσελκύονται τα έντομα και στη συνέχεια απορροφώνται και θανατώνονται μέσω ενός έλικα. Τα σκοτωμένα έντομα πέφτουν σε συρταράκι συλλογής που διαθέτει στη βάση του η συσκευή. Το οποίο αφαιρείται για άδειασμα και καθαρισμό.

Όπως είπαν στη “Ρ” οι δύο εφευρέτριες θα παρουσιάσουν πάλι τη “διαιρούμενη οδοντόκρεμα” και την “εντομοκτόνο συσκευή” στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Ευρεσιτεχνίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου. Επίσης θα παρουσιάσουν ακόμα τρεις καινούργιες καινοτομίες τους.


Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ