7.9.11

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΣΑΚ. ΚΟΥΤΟΥΖΗ

Τα συγχαρητήριά του στον Καλύμνιο γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη, έδωσε ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, για το γλυπτό έργο του «Ο Δεόμενος Μοναχός».

Ο κ. Κουτούζης επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.300 διεθνείς γλύπτες ώστε να στηθεί το έργο του στο μεγάλο κεντρικό πάρκο της πόλης Changhun, της Κίνας.

«Ο Δεόμενος Μοναχός» έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από όσους το έχουν παρακολουθήσει ακόμα και από συναδέλφους γλύπτες του Καλύμνιου καλλιτέχνη. Το δημιούργημα είναι από μπρούτζο και διαθέτει το επιβλητικό ύψος των 4,80 μέτρων.

Ο «μοναχός» συμπληρώνεται από ένα φαρδύ και μακρύ ράσο και τα χέρια του στη θέση δέησης,στραμμένα προς τα άνω. Με την μορφή του να προσεύχεται. Αυτό συγκίνησε όλους τους θεατές του έργου αλλά και τον Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έστειλε και την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Κουτούζη:

«Μετά πολλής πατρικής χαράς και ευαρεσκείας επληροφορήθημεν εκ γράμματος του Ιερωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κυρίου Παϊσίου περί της φιλοτεχνήσεως υπό της υμετέρας αγαπητής Ελλογιμότητος του έργου «Άνω σχώμεν τας καρδίας» και της τοποθετήσεως αυτού εν τη πόλει Changhun της Κίνας, εις το εκείσε ευφήμως γνωστόν πάρκον γλυπτικής, κατόπιν επιλογής υμών υπό του Κινεζικού Κράτους, εφ’ ω και προαγόμεθα ίνα εκφράσωμεν τη υμετέρα αγαπητή Εντιμότητι τα θερμά συγχαρητήρια της Μητρός Εκκλησίας επί τη επιτυχία υμών ταύτη.
Επί δε τούτοις, δεόμεθα του δοτήρος των αγαθών Κυρίου όπως ευλογή τα έργα των χειρών της υμετέρας Ελλογιμότητος, διακρινομένης διά την επιτυχή καλλιέργειαν του δοθέντος αυτή άνωθεν ταλάντου, χαριζόμενος άμα αυτή πανοικεί υγιείαν και παν δώρημα τέλειον, απονέμομεν υμίν ολόθυμον την πατρικήν και Πατριαρχικήν ημών ευλογίαν και ευχήν και επικαλούμεθα εφ’ υμάς την χάριν και το άπειρον Αυτού έλεος».

Πηγή : ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ