28.12.14

Πρόσκληση του Δήμου Καλυμνίων στους Καλύμνιους της Διασποράς και τους φορείς τους

Από τον εντεταλμένο Σύμβουλο - Υπεύθυνο για τους Καλύμνιους της διασποράς κ. Ποθητό Μαγκούλια, πήραμε την παρακάτω επιστολή :

"Αγαπητοί Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες.
Λίγο προτού εκπνεύσει το 2014 ,θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας ,αφενός για να επικαιροποιήσουμε αυτά που συζητήσαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε, αφετέρου για να σας εκφράσω τις ευχές μου .
Κεντρικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ενότητα της ομογένειας ,όπου κι αν βρίσκεται. Η ενότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συλλογικές δράσεις και την υποστήριξη των συλλόγων που δραστηριοποιούνται εκτός Καλύμνου. Δραστηριότητες πολιτιστικού ,εκπαιδευτικού, κοινωνικού χαρακτήρα σφυρηλατούν σχέσεις και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Επίσης, οι Καλύμνιοι της διασποράς ,όλοι εσείς , λειτουργείτε ως πρεσβευτές –διαφημιστές της ιδιαίτερης πατρίδας .Όλοι μαζί οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας την Κάλυμνο μας και να λειτουργούμε ως διαφημιστές–πολλαπλασιαστές ώστε να προσελκύονται και ξένοι-που δεν έχουν σχέση με την Κάλυμνο-επισκέπτες στην Κάλυμνο.
Σημαντικός είναι ο ρόλος των Μ.Μ.Ε που ανήκουν σε Καλύμνιους της Διασποράς ,είτε αυτών στα οποία εργάζονται Καλύμνιοι της Διασποράς. Μέσα από τη δημιουργία ημερών πολιτισμού ,προγραμμάτων που έχουν σχέση με την Κάλυμνο ,ανταποκρίσεις με εκπομπές της Καλύμνου –όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί μας. Όλοι γνωρίζετε ότι η Κάλυμνος αποτελεί παγκόσμιο προορισμό στον τομέα της αναρρίχησης .Αυτό μπορεί να προβληθεί και να επικοινωνηθεί στις χώρες που ζείτε-μαζί με τον καταδυτικό τουρισμό. Επίσης , σημαντικός θεωρείται και ο θρησκευτικός τουρισμός μιας και η Κάλυμνος διαθέτει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.
Για το καλοκαίρι που μας έρχεται μπορούμε να προγραμματίσουμε αθλητικές δραστηριότητες-στις οποίες θα συμμετέχουν παιδιά της Καλύμνου και της ομογένειας- καθώς και τη διοργάνωση Φεστιβάλ Αποδήμων με πολιτιστικές δημιουργίες θεματικού χαρακτήρα. Οι εκδηλώσεις μπορούν να προγραμματιστούν την περίοδο 1-20 Αυγούστου 2015 και κάθε σύλλογος ομογενών μπορεί να αναλάβει μια δραστηριότητα (μουσική-χορό-θεατρικές παραστάσεις-προβολή δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από σας στις χώρες που ζείτε-εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας και οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε).
Εμείς εδώ στην Κάλυμνο είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα σας. Θέλουμε να πληροφορηθούμε τις δραστηριότητες σας στις χώρες που ζείτε ή στις πόλεις της Ελλάδας που βρίσκεστε.
Εκ μέρους του Δημάρχου Καλυμνίων κου Ιωάννη Α. Γαλουζή και εμένα προσωπικά θέλω να σας εκφράσω τις ευχές όλων μας για ένα ευτυχισμένο 2015 γεμάτο ελπίδα ,αισιοδοξία και προπαντός με υγεία .
Με εκτίμηση
Ποθητός Μαγκούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Αποδήμων Καλυμνίων"

Σχόλιο : Πρόκειται για μια συγκεκριμμένη πρόταση-πρόσκληση, η οποία προσδιορίζει το χρονικό πλαίσιο (1-20/8/15) των εκδηλώσεων και είναι πανω απ' όλα έγκαιρη, δίνοντας τον χρόνο στους αποδέκτες , για τον όποιο προγραμματισμό.  Παράλληλα λειτουργεί σε ένα πνεύμα ενωτικό, χωρίς αποκλεισμούς με μοναδικό στόχο την προβολή της Καλύμνου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ