15.12.14

Η Κάλυμνος "παρούσα" σε δύο σημαντικές Εκθέσεις

Δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις έγιναν τον Δεκέμβριο στην Αττική και φυσικά δεν μπορούσε να ... απουσιάζει η Κάλυμνος !
Η πρώτη έκθεση με την ονομασία "6ο Φεστιβάλ Μελιού & προϊόντων μέλισσας", έγινε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) στο Παλαιό Φάληρο, από 5-7 Δεκεμβρίου. Τρεις μελλοπαραγωγοί από την Κάλυμνο, οι κ.κ. Γαβαλάς Γιάννης, Μαγριπλής Στέφανος και Βούης Αντώνης έφεραν και παρουσίασαν στο κοινό, το περήφιμο Καλύμνικο μέλι ! Χάρη στην ξεχωριστή ποιότητα και γεύση του μελιού, κατάφεραν να πουλήσουν σχεδόν μισό τόνο !
Ο κ. Γαβαλάς παρουσίασε το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό μέλι το οποίο αν και λίγο ακριβώτερο από τα άλλα, έγινε ανάρπαστο ! Δεν υστέρησαν όμως στην προτίμηση του κόσμου και τα υπόλοιπα Καλύμνικα μέλια ... Η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε γυρεόκοκκο θυμαριού (περισσότερο από 90%) τα έφερε πρώτα  ! 
 Η παρουσία μας ήταν επιβεβλημένη και έτσι κι έγινε την Παρασκευή 5/12.
 Τις επόμενες μέρες, "μετακομίσαμε" στην 2η έκθεση που γινόταν παράλληλα ...
«Come to meet the Greeks» ήταν το σλόγκαν της 1ης Παγκόσμιας έκθεσης Τουρισμού Greek Tourism Expo  στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo !
Αποδεχόμενοι με πολλή χαρά και αίσθημα ευθύνης την πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αγγ. Καλαθιανάκη, να εκπροσωπήσουμε την Κάλυμνο στο αντίστοιχο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου, το μετατρέψαμε σε … «Come to meet Kalymnos»!
 Ένα καλάθι με σφουγγάρια, θυμαρίσιο μέλι, κοχύλια, θρύμπη,  θυμάρι κι αλισφακιά, τραβούσε κυριολεκτικά τους επισκέπτες "από τη μύτη" !
Παρουσίαση και ενημέρωση από τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" για την αναρρίχηση, την πλούσια λαογραφία του νησιού, τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές του και τις ξεχωριστές γεύσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα πέρα από τα καλύτερα σχόλια και το έντονο ενδιαφέρον
πολλών Tour Operators, ταξιδιωτικών bloggers, δημοσιογράφων, ταξιδιωτικών πρακτόρων, σχολών Τουριστικών επαγγελμάτων και φυσικά απλών υποψηφίων ταξιδιωτών.
 Ιδιαίτερη ήταν η επίσκεψη των μαθητών του ΙΕΚ Ξυνή που έντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού που συγκεντρώνει η Κάλυμνος, βλέποντας ταυτόχρονα τις αντίστοιχες εικόνες στην οθόνη, από τα ντοκυμαντέρ που είχαμε φροντίσει να προβάλλονται συνεχώς. Οι προβολές μας αφορούσαν τους σφουγγαράδες, την αναρρίχηση, τις καταδύσεις και τα αξιοθέατα της Καλύμνου !
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Aegean Cuisine είχε φροντίσει ώστε καθ” όλη τη διάρκεια της έκθεσης να μας «προμηθεύει» με  διάφορα δωδεκανησιακά γλυκίσματα για τον κόσμο, ενώ παράλληλα σε διαφορετικό περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου,  προσέφεραν και φρεσκομαγειρεμένα δωδεκανησιακά εδέσματα !
Ήταν δύο δυναμικές εκθέσεις-παρουσίες, που η καθεμιά τους άφησε το στίγμα της Καλύμνου στο Αττικό κοινό !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ