20.1.14

"Λεξικό του Ιδιώματος της Καλύμνου"

Το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» πραγματοποίησε, στις 15.1.14,  ετήσια γενική συνέλευσηκαι παρουσίαση της νέας του έκδοσης “Λεξικό του Ιδιώματος της Καλύμνου”.
Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παν. Γιαμαίος και το βιβλίο παρουσίασε η κ. Ελ. Γιακουμάκη, γλωσσολόγος, τ. δ/ντρια του Κέντρου Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων της Ακαδημίας Αθηνών. Για την πορεία συγγραφής του λεξικού μίλησε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Μιχάλης Ε. Σκανδαλίδης και οι συντελεστές της έκδοσης. Η τελετή της παρουσίασης ολοκληρώθηκε με τις απονομές του Αναγνωστηρίου διά του κ. προέδρου του: Πλακέτα στους κ. Σκανδαλίδη και Χατζηδάκη, δώρα τοπικής παραγωγής (μέλι & σφουγγάρι) την κ. Γιακουμάκη και τον κ. Σκανδαλίδη και αναμνηστικά διπλώματα στους κ. Χατζηθεοδώρου και Χειλά.
Το βιβλίο αποτελείται από 860 σελίδες (+5) και συνεργάτες του συγγραφέα στη συγκέντρωση λεξιλογικού υλικού ήταν τριμελής ομάδα του Αναγνωστηρίου αποτελούμενη από τους κ.κ. Κυρ. Χατζηδάκη- συντ. καθηγητή Αγγλικών, Γ. Χατζηθεοδώρου-συντ. καθηγητή μουσικής και Ιω. Χειλά-συντ. δάσκαλο. Την τριμελή αυτή ομάδα συνέδραμαν στο έργο της οι σεβάσμιες κυρίες της Χώρας Καλύμνου Καλλιόπη Ν. Σακαλέρου-Πατανά και Καλή Κ. Χατζηδάκη-Χαλκίτη.
Προλογίζουν την έκδοση ο περιφερειάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης και το δ.σ. του Αναγνωστηρίου.
Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Καλυμνιά ζωγράφος κ. Μ. Μπιλλήρη.
Χορηγοί της έκδοσης  είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Δήμος Καλυμνίων, και η εταιρία πετρελαιοειδών Α.Ε. ΑΡΓΩ.
ΠΗΓΗ  Εφημερίδα ΑΡΓΩ της Καλυμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ