18.7.12

Πολιτιστικό πανηγύρι Αλυκής Πάρου "Γιώργος Κονιτόπουλος"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πάρου, η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου «Γιώργος Κονιτόπουλος» , διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ένα τριήμερο αφιέρωμα στον αείμνηστο Γιώργο Κονιτόπουλο.
Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» , αποδεχόμενη την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής στο πολιτιστικό αυτό γεγονός, παρουσίασε την Κυριακή 8 Ιουλίου, ένα αφιέρωμα στους Καλύμνιους σφουγγαράδες , με προβολή , αφήγηση και χορούς της Καλύμνου. Μετά την προβολή ενός ντοκυμαντέρ για την ζωή των σφουγγαράδων με φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό εποχής, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον χορό του μηχανικού , ο οποίος και αφιερώθηκε στην μνήμη του δημιουργού του Θεόφιλου Κλωνάρη. Τον χορό του μηχανικού απέδωσε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, από την Κάλυμνο. Στην συνέχεια παρουσιάσθηκαν χοροί από την Κάλυμνο (Ίσσος, σούστα, καλαματιανά  & συρτά), όπου χόρεψαν :

1.       Παναγιώτης & Σταύρος Θεοδωρίδης , Ειρήνη Σκουτέλλη, Νίκη Χαλκιδιού & Παρασκευή  Λεβεντάκου (μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος»)
2.      Νικόλας Χανιώτης, Νίκος & Γιώργος Λουκής, Κατερίνα Λουκή  & Μαρία Σκιαδά (μέλη του Μορφωτικού & πολιτιστικού συλλόγου Αγκαιριάς)

Ο ασφυκτικά γεμάτος χώρος των εκδηλώσεων στο λιμανάκι της Αλυκής, έδειξε την μεγάλη αποδοχή και ικανοποίηση του κόσμου, για το άρτιο αποτέλεσμα!
Νοιώθουμε την υποχρέωση να αναφερθούμε στα άτομα που συντέλεσαν στην παρουσίαση των Καλύμνικων παραδόσεων στο "Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ" και να τα ευχαριστήσουμε δημόσια για μία ακόμη φορά :
Την καλή μας φίλη κ. Νάσια Κονιτοπούλου (και γραμματέα της διοργανώτριας Α.Μ.Κ.Ε. Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου "Γιώργος Κονιτόπουλος") , για την εμπιστοσύνη , την συνεργασία αλλά και την φιλοξενία στην Πάρο.
Τον κ. Μιχάλη Κονιτόπουλο - Πρόεδρο, τον κ. Παντελή Θαλασσινό - Αντιπρόεδρο και τον κ. Γιάννη Μπρούση - σύμβουλο, για όλη την καλή συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε πρόβλημα της αποστολής μας στην Πάρο.
Την κ. Ευαγγελία Σκιαδά - Πρόεδρο του Μορφωτικού & πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς Πάρου και τα μέλη του χορευτικού για την ενεργό συμμετοχή και συμβολή τους στην παρουσίαση.
Και ΦΥΣΙΚΑ , όλα τα μέλη της Πολιτιστικής μας Ομάδας που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της παρουσίασης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο Εργαστήριο Παραδοσιακών Ενδυμασιών της  κ. Αρετής Παστελή,  χορηγού μας για τις τοπικές φορεσιές της Καλύμνου (καβάδια)!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ