19.3.12

Εορτασμός 64ης επετείου Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων

Χοροί και μουσικές των Δωδεκανήσων, ζωντάνεψαν από τα χορευτικά συγκροτήματα των Δωδεκανησιακών σωματείων, στο ξεκίνημα του 2ήμερου εορτασμού της 64ης επετείου της Δωδεκανήσου.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ , στον Πειραιά, που φιλοξένησε για πρώτη φορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας για την ενσωμάτωση, ασφυκτικά γεμάτη μέχρι την λήξη της εκδήλωσης !
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός ιστορικού-επετειακού ντοκυμαντέρ με θέμα "Το χρονικό της Ενσωμάτωσης" , από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" , που έκανε μία αναδρομή στα γεγονότα και τις συνθήκες που επικρατούσαν στα Δωδεκάνησα, από το 1943 μέχρι την ημέρα της Ενσωμάτωσης, με αδημοσίευτο κινηματογραφικό υλικό εποχής.
Στην συνέχεια , η κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου (το "αηδόνι του Καστελλόριζου") , τραγούδησε τον "Υμνο των Δωδεκανήσων" .
Μετά από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Φραγκούλη, ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιο, τον βουλευτή Δωδεκανήσων κ. Γιώργο Κασσάρα, τον τ.Υπουργό κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Χατζηίωάννου, τον Συμιακής καταγωγής Δήμαρχο Κερατσινίου & Δραπετσώνας  κ. Λουκά Τζανή  και τον πολιτευτή της ΝΔ κ. Παντελή Μαραβέλια..
Στην συνέχεια , μετά από μία μικρή αναφορά στον εκκλιπόντα συμπατριώτη μας Δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη,ξεκίνησε το πρόγραμμα με το χορευτικό της Πάτμου. Με αφορμή την παρουσίαση του τρίτομου έργου του συμπατριώτη μας Μιλτιάδη Λογοθέτη, που περιέχει όλη την ιστορία του Δωδεκανησιακού τύπου (και θα γίνει σε επόμενη εκδήλωση), για κάθε νησί υπήρχε και ειδική μνεία στον Παροικιακό τύπο με αντίσοιχη προβολή.
Ακολούθησαν η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος,το Καστελλόριζο, η Χάλκη, η Νίσυρος, η Κως, η Σύμη, η Κάρπαθος, η Ρόδος, η Λέρος και η Κάσος. Ενδιάμεσα η Καίτη Κουλλιά , μας "ταξίδεψε" με το Τζιβαέρι, το Μαρούλι και άλλα Δωδεκανησιακά τραγούδια, στα μαργαριτάρια του Αιγαίου !
Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, έκλεισε όταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τα ΔΣ των συλλόγων , ανέβηκαν στην σκηνή και μαζί με όλο τον κόσμο έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο !

Η παρουσία της Καλύμνου , με Ίσσο, Σούστα, χορό του μηχανικού και ντιρλαντά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ