24.11.11

Παραδόσεις, ήθη & έθιμα της Καλύμνου σε σχολεία της Αττικής

Για δεύτερη χρονιά και φέτος , η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" παρουσιάζει σε σχολεία της Αττικής, τις παραδόσεις και τα ήθη & έθιμα των Δωδεκανήσων.


Σε συνεργασία με το 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, στο Πολιτιστικό - Πνευματικό Κέντρο του 4ου διαμερίσματος (Λένορμαν & Αλεξανδρείας) παρουσίαση για τους "σφουγγαράδες της Καλύμνου & το σφουγγάρι", στις 2 Δεκεμβρίου για τρία σχολεία (56ο,58ο & 66ο Δημ. Σχολεία). Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων, οι χορωδίες των σχολείων θα συμμετέχουν ψάλλοντας (λόγω των ημερών) τα παραδοσιακά κάλαντα της Καλύμνου.
Στις 6 Απριλίου η ομάδα μας θα παρουσιάσει στο Αρσάκειο Ψυχικού, τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στην Κάλυμνο.
Στις 14 Ιουνίου και πάλι στο Αρσάκειο Ψυχικού, θα γίνει η παρουσίαση για τους "Σφουγγαράδες της Καλύμνου & το σφουγγάρι" .
Όλες οι παρουσιάσεις θα είναι διαδραστικές (με την συμμετοχή των μαθητών) και θα περιλαμβάνουν προβολές και ζωντανή αφήγηση-διδασκαλία . Τα σφουγγάρια κλπ που θα χρησιμοποιηθούν για την μελέτη και την "επαφή" των μαθητών με το σφουγγάρι, θα μας τα παρέχει ο κ. Γερακιός, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ