4.6.11

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - 5 Ιουνίου 2011

Η ανθρωπότητα γιορτάζει και πάλι την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" αλλά πάνω μας κρέμεται η απειλή να αλλάξει το κλίμα και μαζί η ζωή μας.

Θα ήταν μεγάλη η ευτυχία όσων από μας ασχολούμαστε για πολλά χρόνια στη HELMEPA με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, να γράφαμε σήμερα ένα χαιρετισμό γεμάτο ικανοποίηση για όσα επιτεύχθηκαν από το 1985 μέχρι τώρα. Όμως η αφίσα των παιδιών που πρώτευσαν στον παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA, την οποία αυτές τις ημέρες διανέμουμε, καθώς και το τηλεοπτικό spot του "Γλάρου" μας που προβάλλεται θυμίζοντας όσα λέγαμε 23 χρόνια πριν, αποδεικνύουν πως οι δημόσιοι χώροι, οι θαυμάσιες θάλασσες και οι όμορφες ακτές μας εξακολουθούν να υποφέρουν από τη ρύπανση που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε.

Αλλά είναι σημαντικό σήμερα να ακουστεί πως τα τελευταία 25 χρόνια οι εθελοντές ναυτιλλόμενοι μέλη της HELMEPA ανέβασαν υψηλά το επίπεδο της περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας διακρινόμενοι μέσα στην παγκόσμια ναυτιλία. Συνήθειες παλιές αποτελούν σήμερα παρελθόν γιατί είναι κοινή συνείδηση πως οι ωκεανοί δίνουν ζωή σε όλους στο Γαλάζιο και μοναδικό μας πλανήτη.

Ας φροντίσουμε λοιπόν το περιβάλλον μας όσο είναι ακόμη καιρός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εμείς οι Έλληνες και μάλιστα κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, πως οι φυσικές ομορφιές και η όλη εμφάνιση της πατρίδας μας είναι ο μόνος πλούτος που έχουμε μαζί με το ΦΙΛΟΤΙΜΟ που πρέπει να ξαναβρούμε για χάρη των παιδιών μας και της ιστορίας μας.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑ.


http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=358

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ