22.5.11

SUMMER HOLIDAYS EXPO

Aνοιξε την Παρασκευή 20 Μαΐου τις πύλες της για το κοινό η τουριστική έκθεση Summer Holidays Expo που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.
H έκθεση «Summer Holidays Expo» απευθύνεται στους επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, με βασικό στόχο να προσελκύσει το ευρύ κοινό, που τώρα προγραμματίζει τις καλοκαιρινές διακοπές του.
Στα εγκαίνια της έκθεσης που φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Hellexpo Palace και  ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου, παρέστη η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης κ.Δέσποινα Διακοσταυριανού.
«Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την έκθεση καθώς χθες η προσέλευση στους χώρους της διοργάνωσης ήταν αυξημένη. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα, για τις προθέσεις που υπάρχουν όταν ολοκληρώσουμε τις επαφές μας και με τους αρμοδίους φορείς», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη συγκεκριμένη έκθεση σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται, για την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών στα νησιά μας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε εκμισθώσει στο εκθεσιακό κέντρο Hellexpo Palace δύο χώρους που γειτνιάζουν για την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
Στην έκθεση συμμετείχαν από το νομό μας η Κάλυμνος , η Ρόδος, η Κως, η Κάσος, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, οι Λειψοί, η Σύμη, το Καστελόριζο και η Χάλκη. Στην διοργάνωση που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό, μετείχαν και τα νησιά του νομού Κυκλάδων.
Στο πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνονται και άλλες δράσεις, που ως στόχο θα έχουν να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Έχει ήδη προγραμματιστεί η συμμετοχή της Περιφέρειας και σε εκθέσεις, που θα αφορούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Έμφαση θα δοθεί στο θαλάσσιο τουρισμό που έχει προοπτικές στη Ρόδο την Κω και σε άλλα νησιά της Δωδ/νήσου.
Επίσης η Περιφέρεια θα μετάσχει και σε άλλες τουριστικές δράσεις που θα αναπτυχθούν στην Ιταλία.

(Πηγή : εφημ. "Δημοκρατική")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ