11.11.10

Προετοιμασίες για τη «Philoxenia»

 
Στο τελικό στάδιο έχουν μπει πλέον οι διαδικασίες για τη συμμετοχή των νησιών του νομού, στην τουριστική έκθεση "Philoxenia" που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Την ευθύνη για την προβολή των νησιών στη συγκεκριμένη έκθεση, έχει ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού.
"Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας που αφορά τη διαμόρφωση του περιπτέρου, που έχουμε εκμισθώσει στην έκθεση. Ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή μας, θα είναι ωφέλιμη για όλα τα νησιά", δήλωσε χθες η αντινομάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού.
"Η έκθεση απευθύνεται και στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας η οποία είναι σημαντική και προσβλέπουμε σε αυτή ", τόνισε η κ. Διακοσταυριανού.
Ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού προσβλέπει και στις αφίξεις των μαθητών, από τη Βόρεια Ελλάδα στη Ρόδο και την Κω. Η έκθεση "Philoxenia" θα δώσει την ευκαιρία σε όσους ασχολούνται με την ειδική αυτή μορφή τουρισμού, να κάνουν διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της έκθεσης, με τα πρακτορεία που διακινούν τους μαθητές.
Στην τουριστική έκθεση "Philoxenia", θα μετάσχουν ξενοδόχοι, πράκτορες και άλλοι φορείς τουρισμού από τη Ρόδο, την Κω, την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο, τους Λειψούς, τη Λέρο, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Πάτμο και τη Σύμη.
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί και το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού.
Μέσα από τις τρεις ενότητες του συνεδρίου "Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τουρισμός", "Τουρισμός 12 Μήνες" και "Ψηφιακή Ατζέντα στον Τουρισμό & Στρατηγικές Μάρκετινγκ", σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου καλούνται να συμμετάσχουν στον προβληματισμό και τη συζήτηση, να αναγνωρίσουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, της ελληνικής κυβέρνησης, διεθνών οργανισμών, συνδέσμων, τουριστικών επιχειρήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.
Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό, η κ. Διακοσταυριανού είπε ότι στη διάρκεια των τεσσάρων ετών που πέρασαν, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσπάθησε να προβάλει τη Ρόδο και τα άλλα νησιά με όλα τα σύγχρονα μέσα παρά τους ελάχιστους πόρους που διέθετε. "Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από τις δράσεις του ΔΟΤ στη διάρκεια των ετών που πέρασαν, γιατί η Νομαρχία, δεν είχε τόσα πολλά χρήματα. Είχε βάλει στόχους και έκανε αξιολόγηση των δράσεων που θα ανέπτυσσε . Οι επιλογές που έγιναν τελικά μας δικαίωσαν", τόνισε η κ. Διακοσταυριανού που πρόσθεσε πως ο ΔΟΤ συνεργάσθηκε πολύ καλά με όλα τα νησιά και βοήθησε στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για την καλύτερη προβολή τους.
Στο τέλος του τρέχοντος έτους, η διοίκηση του ΔΟΤ θα παρουσιάσει τις μελέτες που εκπονήθηκαν για τα νησιά μας. Οι μελέτες περιέχουν στοιχεία που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του κάθε νησιού και προτάσεις, για την περαιτέρω ανάπτυξη τους στον τουριστικό τομέα.
Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συσταθεί ξεχωριστή Διεύθυνση Τουρισμού που θα έχει υπηρεσίες στη Ρόδο και τη Σύρο, όπως δήλωσε χθες ο νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ