14.11.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την "ΩΔΗ"


Τραγούδια σε μουσική του Μανώλη Καρπάθιου και στίχους του Γιάννη Κουλλιά αλλά και παραδοσιακά από τα Δωδεκάνησα ερμηνεύει η Μαρίνα Μανωλάκου που επάξια κατακτά τη θέση σοβαρής ερμηνεύτριας τόσο από τη δισκογραφική της παρουσία όσο και από τις ζωντανές της εμφανίσεις.
Μελωδίες που μας φέρνουν στο νου εικόνες από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία καθως και το γαλάζιο του Αιγαίου, δοσμένες με δροσερό τρόπο χάρη στις μοναδικές ενορχηστρώσεις του Μιχάλη Ασίκη.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος (πνευστά) και μια πλειάδα άριστων μουσικών δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια δισκογραφική δουλειά που δεν κρατάει τύπους και προσχήματα.
Ξεχωριστή στιγμή του δίσκου είναι η νέα σύνθεση «Γιά σφουγγάρι γιά τομάρι» που αναφέρεται στη σκληρή ζωή των σφουγγαράδων και στον ομώνυμο όρκο τιμής που τους συνόδευε στην αγωνία τους για την αλιεία του χρυσού της θάλασσας (σφουγγαριού).
Υποστηρικτής της έκδοσης αυτής είναι η δραστήρια πολιτιστική ομάδα «Αρχιπέλαγος» που ασχολείται με τον πολιτισμό του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας.

1 σχόλιο:

  1. Συνεχής και επίμονη προσπάθεια προβολής των νησιών μας , μέσα από κάθε πολιτιστική δραστηριότητα!
    Ο καταξιωμένος πιά Καλύμνιος μουσικο-συνθέτης Μανώλης Καρπάθιος, μέσα από τη μουσική του μας ταξιδεύει στο Αιγαίο με ένα καράβι πολιτισμού και παράδοσης ... Καλό μας ταξίδι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ