9.10.10

Kalymnos Dolphin

Στις 2 η ώρα τα ξημερώματα της 8.10.10, κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου το Kalymnos Dolphin της ΑΝΕΚ, ένα πλοίο διαμάντι. Από την πρώτη ματιά ο επισκέπτης μένει έκπληκτος, για την ομορφιά αυτού του σκάφους: ωραία γραμμή-σχήμα (όμοιο με το KALYMNOS STAR, αλλά πιο εντυπωσιακό ακόμη), εσωτερική πολυτέλεια θαλαμηγού, πιλοτήριο σύγχρονου επιβατηγού πλοίου.

Η Κάλυμνος κατέβηκε στο λιμάνι από περιέργεια. Για να δει το πολυσυζητημένο νέο πλοίο του Δήμου, για το οποίο ειπώθηκαν πολλά, μέχρι και ειρωνείες που αμφισβητούσαν τη ναυπήγησή του. Αλλά η περιέργεια έγινε θαυμασμός και έκπληξη. Ο κόσμος παρήλαυνε πάνω-κάτω στο πεζοδρόμιο της παραλιακής όπου έδεσε (στο σημείο που δένει και το «αδελφάκι» του KALYMNOS STAR). Ολοι περιεργάζονταν το πλοίο με ένα χαμόγελο ικανοποίησης και περηφάνιας για τη νέα κατάκτηση της Καλύμνου.

Στο παρθενικό του ταξίδι, Χαλκίδα-Κάλυμνος, το «Καλύμνιο Δελφίνι» είχε καπετάνιο τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ κ. Μιχάλη Λελέκη, καπετάνιο ψαρά με εμπειρία δεκαετιών. Ο ίδιος είχε φέρει το KALYMNOS STAR στην Κάλυμνο, πάλι από τη Χαλκίδα (γιατί η ίδια ναυπηγική εταιρία κατασκεύασε και τα δύο πλοία του Δήμου), και το σημαντικό είναι ότι και στα δύο ταξίδια τα πρωτοδοκιμαζόμενα νεότευκτα πλοία έπεσαν σε «χοντρές θάλασσες» των 7-8 μποφόρ (όπως έδιναν τον καιρό τα site και η ΕΜΥ), αλλά και τα δύο αποδείχτηκαν θαλασσόλυκοι. Μάλιστα ο κ. Λελέκης μας είπε ότι το Dolphin είναι ακόμη πιο καλοτάξιδο, γιατί βελτίωσαν τις, ας πούμε, αδύνατες λεπτομέρειες του STAR και έδωσαν στο Dolphin την απόλυτη τελειότητα. Και αυτό αποδείχτηκε στην πράξη: Το «Καλύμνικο Δελφίνι» στο πρώτο του αυτό «ταξίδι δοκιμασίας» δεν καταλάβαινε τίποτα ούτε στα 8 μποφόρ. Μαζί με τον κ. Λελέκη συνταξίδεψαν ο κατασκευαστής και ο ηλεκτρολόγος του πλοίου μαζί με τις γυναίκες τους, ο νομικός σύμβουλος της ΑΝΕΚ κ. Δ. Καρδούλιας και οι κ.κ. Θεοφ. Δράκος και Ματθ. Νικολάκης. Ολοι έμειναν ενθουσιασμένοι.

Με το νέο αυτό υπερπολυτελές ταχύπλοο η δημοτική επιχείρηση ΑΝΕΚ έχει τρία πλοία ανάπτυξης και περηφάνιας για την Κάλυμνο: Το ανακαινισμένο και με νέες μηχανές Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, το KALYMNOS STAR και το Kalymnos Dolphin.

Το Kalymnos Dolphin κατέπλευσε «αποφασισμένο» να κλέψει τις καρδιές των Καλύμνιων, στο δρομολόγιο Κάλυμνος-Μαστιχάρι, και θα τα καταφέρει. Η διαφορά του στο μήκος από το KALYMNOS STAR είναι ελάχιστη: Εχει μήκος 25μ., πλάτος στα 5,5μ.(απλώς, δεν έχει το χολ του STAR), καθίσματα αεροπορικά πολυτελείας, παρκέ κάτω, κρυφό φωτισμό σε γαλάζια απόχρωση, πιλοτήριο με δύο τιμόνια (για τον καπετάνιο και για το βοηθό του) και ηλεκτρονικό πίνακα θαλαμηγού. Διαθέτει δύο μηχανές των 1.200 ίππων η καθεμιά και πιάνει ταχύτητα 30μίλια, με ωφέλιμη στα 25μίλια. Αλλά, ενώ θα έχει την ίδια ταχύτητα με το KALYMNOS STAR, η εξέλιξη της τεχνολογίας έδωσε σ’ αυτό το πλοίο πολύ πιο χαμηλή κατανάλωση σε καύσιμα και με καλύτερη ακόμη ευστάθεια και εύπλοια. Είναι για 112 επιβάτες (80 μέσα, 32 στα επάνω καθίσματα).

Μόλις τελειώσουν οι διαδικασίες γραφειοκρατίας με το Λιμεναρχείο Καλύμνου, το Kalymnos Dolphin αναλαμβάνει τα δρομολόγια Κάλυμνος-Μαστιχάρι, για να «πάρει μια ανάσα» το KALYMNOS STAR και να περάσει από σέρβις.

Ο προγραμματισμός της ΑΝΕΚ και της Δημοτικής Αρχής είναι το Kalymnos Dolphin να μείνει στη γραμμή του Μαστιχαριού και το KALYMNOS STAR να μπει σε μεγαλύτερα επιχειρηματικά ταξίδια. Η ζήτηση που είχε πέρσι η ΑΝΕΚ από τα τουριστικά γραφεία Καλύμνου και Κω ήταν πολύ μεγάλη. Με αυτό το δεδομένο, και προπάντων επειδή η ΑΝΕΚ έχει δύο καινούρια πλοία ταχύπλοα και πολυτελείας, μπαίνει δυνατά στο πέλαγος του ανταγωνισμού και σκοπεύει να βάλει σε μεγαλύτερες θάλασσες το STAR, να μεταφέρει τουριστικά γκρουπ και να ταξιδεύει προς Κω, Λέρο, Πάτμο και Τουρκία, αλλά και όπου του ζητήσουν τα τουριστικά γραφεία Καλύμνου και ΚΩ.

πηγη. www.argokalymnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ