4.8.09

Ο ιός Η1Ν1 εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 160 χώρες

Με αλματώδη ρυθμό προσβάλλει ο νέος ιός της γρίπης Α τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 83% των κρατών μελών του, έχει αναφέρει κρούσματα του ιού.
Πληροφορίες από τον ΠΟΥ αναφέρουν ότι τα κρούσματα του ιού Η1Ν1 έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με την πλειοψηφία των θανατηφόρων κρουσμάτων να εντοπίζεται στην Αμερική.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Gregory Hartl, δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην πανδημία της νέας γρίπης Α: «Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται. Αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον 160 από τις συνολικά 193 χώρες-μέλη του ΠΟΥ έχουν αναφέρει κρούσματα, οπότε πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο 100% των κρατών που διείσδυσε ο ιός (…) Προς το παρόν δεν παρατηρούμε αλλαγές στη συμπεριφορά του ιού».
Μόνο στη Μ. Βρετανία οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν περίπου 100.000 νέα κρούσματα.
Τα Ηνωμένα Έθνη και ο ΠΟΥ ανέβασαν το επίπεδο κηρύσσοντας πανδημία τον περασμένο Ιούνιο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επισήμως περίπου 800 θάνατοι παγκοσμίως που οφείλονται στον ιό.
Οι υγειονομικές Αρχές των κρατών και οι υπεύθυνοι των φαρμακευτικών εταιρειών προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιταχύνουν την παραγωγή του αντίδοτου του ιού, πριν από την είσοδο του βόρειου ημισφαιρίου στην επικίνδυνη εποχή (για την εξάπλωση των ιώσεων) του φθινοπώρου.
Την ίδια στιγμή, ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΠΟΥ, Keiji Fukuda, προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα συνεχίζει να μεταβάλλεται τις προσεχείς εβδομάδες:
«Αυτήν τη στιγμή προσπαθούμε να χειριστούμε τις επιπτώσεις του ιού. Έχουμε να κάνουμε με ένα νέο φαινόμενο, ένα νέο ιό που έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες χώρες και μέσα στο επόμενο έτος ίσως και σε όλες. Στην παρούσα φάση οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από τον ιό Η1Ν1 αναπτύσσουν ελαφρά και μέτρια συμπτώματα και τελικά γίνονται καλά. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μερική ανησυχία είναι ότι αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από τον ιό».

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ