28.3.09

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ "ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ" ...

Επειδή έγιναν μερικά σχόλια για το περιεχόμενο αυτού του blog αλλά και την ονομασία του σχετικά με το δικαίωμα να εμφανίζονται ή να αναφέρονται μερικά πράγματα , θέλουμε να απαντήσουμε τα εξής :
1. Σύμφωνα με τον νόμο "Περί πνευματικής Ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων" (Ν. 2121/1993 ) άδεια απαιτείται για την δημοσίευση "υλικών φορέων εικόνας" από τον "παραγωγό" αυτού του υλικού . Στο άρθρο 47 .2 , του ιδίου νόμου αναφέρεται :"Ως παραγωγός υλικού φορέα εικόνας νοείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο με πρωτοβουλία και ευθύνη του οποίου πραγματοποιείται η πρώτη εγγραφή σειράς εικόνων." Οι φωτογραφίες έχουν βγεί από τον δημιουργό του blog και κατά συνέπεια ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να απαγορεύσει τη δημοσίευσή τους.
2. Το blog (ιστολόγιο) έχει την ονομασία ΚΑΛΥΜΝΟΣ , ουδέποτε ονομαζόταν διαφορετικά και όπως αναφέρεται και στην εισαγωγή απευθύνεται σε όλους τους Καλύμνιους και όχι σε κάποιους "μίας συγκεκριμένης περιοχής" και από την αρχή φέρει το σήμα των CREATIVE COMMONS , διότι από την δημιουργία του (Μάρτιος 2008) εκδόθηκε σχετική άδεια (κλικ στο εικονίδιο) . Καί αυτό λοιπόν είναι πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού του!
3. Ο σύνδεσμος http://sylogoskalymnion.blogspot.com/ ΔΕΝ ήταν και ούτε είναι πουθενά καταχωρημένος ως copyright και σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ αναφέρεται σε συγκεκριμένη περιοχή . Και αυτός είναι πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού του!

Παρ' όλα αυτά , εμείς ΔΕΝ θα κρίνουμε τους οποιους επικριτές αυτού του ιστολογίου , που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν την λειτουργία του. Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ και τα θέματα που την αφορούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ