26.3.09

Σημαντική επιτυχία της Ελληνικης Ομογένειας για την Κύπρο!

Με παρέμβαση της ελληνοαμερικανικής ομογένειας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απετράπη η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με την Αμερικανίδα υπουργό Χίλαρι Κλίντον.

Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη ενέργεια έπαιξε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ Δημήτριος, ο οποίος μετέφερε στην Χίλαρι Κλίντον τη δυσαρέσκεια της ομογένειας σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Ουάσινγκτον. Με επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας τους κάλεσαν να παρέμβουν για να ανατρέψουν αποφάσεις αξιωματούχων της κυβέρνησής τους που «υιοθετούν και επεκτείνουν ακόμη περισσότερο» το δόγμα Μπους στο Κυπριακό, το οποίο είναι «αντίθετο στις διακηρυγμένες θέσεις» τους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, κατέβαλε προσπάθειες για να εξασφαλίσει συνάντηση με την Χίλαρι Κλίντον, έχοντας μάλιστα και τη συνδρομή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ