1.3.09

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ !

Γυρνώντας από ένα συνέδριο ,όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από την οικονομία και την προσπάθεια μερικών για την διάσωση ενός συστήματος που καταρρέει , "τόλμησα" να φέρω τους προβληματισμούς αυτούς όχι μόνον στην Ελληνική πραγματικότητα , αλλά και στην δική μου καθημερινότητα ...
Οι αποκαλύψεις βροχή ! Τράπεζες κολοσσοί , αποδεικνύονται γίγαντες με γυάλινα πόδια ... Οικονομίες κρατών καταρρέουν , γιατί στηρίζονται σε σάπια υπόβαθρα , άλλοτε εξ αιτίας προσώπων (διεφθαρμένοι αξιωματούχοι) και άλλοτε εξ αιτίας "ανύπαρκτου" προϊόντος ... Παροχή υπηρεσιών σε "θεωρητικά" προϊόντα ,χωρίς υπόσταση , χωρίς ουσία !
"Βασιλιάδες" της παγκόσμιας οικονομίας , που παρουσιάζονταν παντοδύναμοι στους θρόνους τους , με τα πλουμιστά ρούχα και τα πολύτιμα κοσμήματα τους , αποδείχτηκαν "επενδυμένοι" με ΑΕΡΑ κοπανιστό , και τα κοσμήματά τους φτηνές απομιμήσεις ! "Γυμνοί βασιλιάδες" !
Εκεί κατάλαβα ότι η γνωστή φράση " ο Βασιλιάς είναι γυμνός" , εκτός από διαπίστωση που κάποια στιγμή έρχεται στην επιφάνεια και όλοι την περιμένουμε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να "πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" , έχει και την αντίδραση του "βασιλιά" .
Τη στιγμή της αλήθειας , ΔΕΝ "καταθέτει τα όπλα" , ΔΕΝ παραδέχεται την ανικανότητά του , ΔΕΝ αναγνωρίζει τα λάθη του ! Αντίθετα εκβιάζει για "επί πλέον στήριξη" , προκειμένου να αποφευχθεί το ...χειρότερο .
Αλλά και στην καθημερινότητά μας , δεν συμβαίνουν τα ίδια ?
Δεν συναντάμε τέτοιους βασιλιάδες (ή βασίλισσες) στον επαγγελματικό ή κοινωνικό μας περίγυρο ?
Άτομα που αναρριχώνται σαν τους κισσούς , στηριζόμενοι στην εργασία των άλλων , που μας "φλομώνουν" στα παραμύθια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αυτοπροβολή και η διατήρηση της όποιας εξουσίας τους.
Αγανακτείς και φωνάζεις :
-Ο βασιλιάς είναι γυμνός ! ... και σένα τι σε νοιάζει ? Εσύ "πρέπει" να του κάνεις τις υποκλίσεις και να τον κολακεύεις , γιατί από αυτά ζει και αναπτύσσεται !
-Ο βασιλιάς είναι γυμνός ! ... ε , και ? Στην Ελλάδα είσαι "ότι δηλώσεις" ( το 'πε και ο αείμνηστος Γιάννης Τσαρούχης )
Κι ένα ωραίο πρωί , μόλις θα έχεις πλυθεί και θα'χει "φύγει η τσίμπλα" από τα μάτια , βλέπεις τα πράγματα καθαρά και μαζί και τη γύμνια του κάθε βασιλιά ...
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ :
Γυμνοί βασιλιάδες , πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν !
...το πρωινό πλύσιμο βοηθάει να τους αναγνωρίζουμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ