29.3.08

2η Έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού-Σ.Ε.Φ

Έγινε με μεγάλη επιτυχία σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας , η παρουσίαση από το χορευτικό του Συλλόγου μας του εθίμου του χορού της Παναγιάς και του Εσπερινού του συγχώριου.
Αν και ο υπουργός - βουλευτής μας κ.Παυλίδης διέκοψε την παρουσίαση για να χαιρετίσει και να συγχαρεί για την εκδήλωση , το κέφι των παιδιών (..και των μεγάλων!) που συμμετείχαν στο δρώμενο , όχι μόνον δεν επηρεάστηκε αλλά ξεσήκωσε τον κόσμο σε σημείο που πολλοί από τους θεατές να φέρνουν κόσμο από τα γύρω εκθεσιακά περίπτερα ,για να μας δούν !
Τα συγχαρητήρια για την παράσταση και την επιλογή του εθίμου, έπεσαν βροχή!
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν !
Μπράβο Αντώνη , Μαρία , Γιωργάκη , Βαγγέλη , Γιάννη , Αγγελική , Νομική , Ευδοκούλα , Σοφία , Ζωή , Ευδοξία , Ειρήνη , Μικέ ,Αντώνη , Παναγιώτη , Μάκη , μπαμπά Μαστόρο , Μιχάλη , Γιάννη , Παρασκευή , Σταύρο !
Μπράβο και στους μουσικούς μας Μιχάλη & Παναγιώτη!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!


3 σχόλια:

  1. Ναι, είναι πολλά αυτά που μπορεί να επιδείξει αυτός ο τόπος. Δεν είναι μόνο το νησί του μηχανικού, των σφουγγαράδων, των επιστημόνων, της ξενιτιάς... Πολλά, πάμπολλα τα έθιμα που ο Καλύμνιος ζει και διατηρεί μέσα από την καθημερινή του ζωή, συνυφασμένα με το γλέντι, το χορό, τη θρησκεία πάνω απ' όλα...Και μόνο μέσα απ΄την ενασχόλησή μας με αυτά, έστω και στα πλαίαια μιας έκθεσης, όλος αυτός ο πλούτος μεταφέρεται και γίνεται κτήμα γενεών που μαθαίνουν να εκδηλώνονται μέσα από την οθόνη του κινητού...
    Έχουμε δουλειά ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaireto to blog. Proton ena megalo signomi ston nikola kai stin evdokia gia tin akirosi tis simetoxis mou tin teleftaia stigmi. Kai defteron ena thermo kai megalo mpravo se olous tous simmetexontes. Exo kairo na akouso toso therma logia apo tritous gia tin ekdilosi.

    elpizo kai pistevo pos afti einai mono i arxi. Ta kalitera erxontai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Βαγγέλη Μαέστρο!!!

    στην φώτο βλέπω και άλλον έναν γνωστό (προσφάτως) τον Μικέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ