17.8.11

Ο "δεόμενος μοναχός" του Σακ. Κουτούζη στην Κίνα


Ο Δωδεκανήσιος (Καλύμνιος)  γλύπτης κ. Σακελλάρης Κουτούζης ολοκλήρωσε το έργο του «Ο δεόμενος μοναχός» που είχε ξεκινήσει να δημιουργεί περίπου πριν από ένα μήνα το οποίο δημιουργήθηκε για να παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο πάρκο γλυπτικής σε όλο τον κόσμο, το International Sculpture Park στο Changchum της Κίνας.
Το άγαλμα αγγίζει το ύψος των 4.80μ. και είναι από μπρούτζο. Η επιβλητική αυτή δημιουργία έχει αφήσει εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες του πάρκου, τους διοργανωτές της έκθεσης αλλά και τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους μαζί με τον κ. Κουτούζη.
Το μεγάλο ύψος του αγάλματος, αλλά και η κίνηση των χεριών μαζί με την έκφραση του προσώπου που έχει πετύχει ο καλλιτέχνης είναι οι λόγοι που κάνουν το άγαλμα άξιο θαυμασμού και προσοχής. Σημαντικό να τονιστεί είναι πως το συγκεκριμένο άγαλμα που έχει αποσπάσει την προσοχή όλων και τις καλύτερες κριτικές είναι ένας δεόμενος ορθόδοξος μοναχός, ένα βαθύ σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Αλλά και ο κ. Σακελλάρης Κουτούζης επιλέχθηκε ανάμεσα από 40 περίπου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους

Πηγή : Εφημ. ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ