29.11.10

ΕΚΘΕΣΗ "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ"


Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η συμμετοχή της πολιτιστικής μας ομάδας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ,στην Έκθεση "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ" , που έγινε στην Χαλκίδα, στο κλειστό αθληικό κέντρο Κανήθου στις 26,27 & 28 Νοεμβρίου !
 Η συμμετοχή μας , με στόχο πάντα την προβολή της Καλύμνου και των Δωδεκανήσων στηρίχθηκε από τον Δωδεκανησιακό Οργανισμό Τουρισμού που μας προμήθευσε με έντυπο διαφημιστικό υλικό για όλα τα Δωδεκάνησα .


Με όρεξη και μεράκι , μέλη της ομάδας διακόσμησαν το περίπτερο όπου σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης γινόταν προβολή ντοκυμαντέρ για τους σφουγγαράδες και τις τουριστικές ομορφιές της Καλύμνου και των Δωδεκανήσων γενικώτερα. Για τους επισκέπτες που μας επισκέφθηκαν , πέρα από τα ενημερωτικά φυλλάδια και ένα πουγκάκι θρύμπη - και για τους πιό επίσημους και ένα βαζάκι μέλι για να θυμίζουν με το άρωμα και τη γεύση τους την Κάλυμνο.
Η πρώτη  μέρα (Παρασκευή) μας απογοήτευσε λίγο ,λόγω του περιορισμένου αριθμού επισκεπτών ... αυτό όμως οφειλόταν στο ότι ήταν εργάσιμη μέρα ... Το Σάββατο , κόσμος από την Χαλκίδα αλλά και τις γύρω περιοχές άρχισε να γεμίζει τον εκθεσιακό χώρο ... έτσι όταν το μεσημέρι παρουσιάσαμε τον "χορό του μηχανικού" , ο χώρος εκδηλώσεων ήταν γεμάτος ! Ο ήχος του βιολιού και του λαούτου, και τα τρεμάμενα βήματα του μηχανικού όπως πάντα συγκίνησαν τους πάντες !
Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της έκθεσης, είχαμε προετοιμάσει κάτι "δυνατό" !
Ο Μιχάλης Γαμπιεράκης στο βιολί και ο Γιάννης Μεγαλούδης στο λαούτο ξεκίνησαν το πρόγραμμά μας με Καλύμνικους σκοπούς. Τα μέλη μας Μανώλης και Αντώνης Κοπανέζος , Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μαρία Σκαρτάδου και Ευδοκία Βουβάλη ανέβηκαν στην σκηνή για ένα συρτό, ένα ίσσο και μιά σούστα δίνοντας έτσι το ...σύνθημα , ώστε αμέσως μετά να κατακλύσουν την σκηνή δεκάδες επισκεπτών και να αρχίσει ένα χορευτικό γλέντι με Δωδεκανησιακούς και Κυκλαδίτικους σκοπούς, μόλις άρχισε να τραγουδά και η Νάσια Κονιτοπούλου !
Το μήνυμα των Δωδεκανήσων είχε περάσει στην φιλόξενη Χαλκίδα ! Το έντυπο υλικό που μας εμπιστεύθηκε ο Δωδεκανησιακός Οργανισμος Τουρισμού εξαντλήθηκε πριν τελειώσει η έκθεση και οι εκδηλώσεις που οργανώσαμε άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις !
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Κώστα Μήτση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" που εκτός από την πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση, μας ενέταξε και στους "Επίσημους Εκθέτες Πολιτισμού" , τον Δωδεκανησιακό Οργανισμό Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου που στήριξε την προσπάθειά μας με την αποστολή έντυπου υλικού και φυσικά ΟΛΑ τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν , ξοδεύοντας τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους αλλά και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ