2.12.09

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑ
Στην κατάμεστη αίθουσα της Εστίας Νέας Σμύρνης "Πάνος Χαλδέζος" , ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σύνθετη παρουσίαση της πολιτιστικής ομάδας Αρχιπέλαγος , για τον "κύκλο της ζωής του σφουγγαρά" .
Η προβολή ανέκδοτου φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού , έδωσε στα μέλη της Εστίας αλλά και στους πολλούς Καλύμνιους που παρευρέθηκαν , ένα σημαντικό δείγμα της Καλύμνικης παράδοσης .
Ο γάμος , το "ποκίνημα" , το ταξίδι για το σφουγγάρι , ο γυμνός βουτηχτής και τέλος ο "χτυπημένος" και η αποκορύφωση με τον χορό του μηχανικού "ταξίδεψαν" τους προσκεκλημένους , με την μελωδική φωνή της Παρασκευής Λεβεντάκου σε συνεργασία με τον βιολιστή Μανώλη Κόττορο και τον Κώστα Μήτσιο στο λαούτο. Τα παιδιά της ομάδας - η ομάδα - χόρεψαν με την ψυχή τους και παρέσυραν στους χαρούμενους στροβιλισμούς τους πολλούς θεατές !
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με περισσή αγάπη συνεργάστηκαν για την προβολή της Καλύμνου μέσα από αυτήν την παρουσίαση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Φανερωμένη Χαλκιδιού-Σκυλλά που μας παραχώρησε το αυθεντικό νυφικό που εκθετει στο Μουσείο της "Καλύμνικο σπίτι" και φυσικά το Δ.Σ. της Εστίας Νέας Σμύρνης που εμπιστεύθηκε και στήριξε την πολιτιστική ομάδα Αρχιπέλαγος , σε αυτήν την προσπάθεια.
Οι δυσκολίες πολλές και τα εμπόδια περισσότερα ... Η θέληση όμως και η αγάπη για την Κάλυμνο από τα μέλη της ομάδας , τα ξεπέρασαν !
... και προχωρούμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ