27.11.09

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΡΟΔΟΥ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΡΟΔΟΥ, στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Το εορταστικό κλίμα ξεκίνησε από την προηγούμενη μέρα, όταν τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης παρέλαβαν το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου, το οποίο θα συμμετείχε στην εκδήλωση και το οποίο μεταφέρθηκε με πούλμαν στο GRAND HOTEL. Εν συνεχεία προσφέρθηκε δείπνο στο εστιατόριο ΓΙΩΡΓΟΣ, στ' Αφάντου, στο οποίο παραυρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλύμνου, κ. Γ. Ρούσσος,  με τον Αντιδήμαρχο, κ. Φ. Χριστοδούλου, οι νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Μαραγκός, Κατσοτούρκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου κ. Σ. Ζερβός και οι δημοσιογράφοι του ΑΙΓΑΙΟ ΤV,  Χαραμαντάς και  Μαϊλη. Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε γλέντι με χορό και τραγούδι από τους επισκέπτες του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου με συνοδεία της παραδοσιακής τους ορχήστρας. Η Πρόεδρος του ΛΕΚ, κα Καλλιόπη Μαύρου με το δυναμισμό αλλά και την ηρεμία που τη διακρίνει συμμετείχε σ' αυτή τη χαρά τραγουδώντας και κατευθύνοντας τη χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του ΛΕΚ.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εκδήλωσης, άρχισε να προσέρχεται ο κόσμος φθάνοντας τελικά να γεμίσει το Θέατρο προς τέρψη της Διοίκησης που πραγματικά μόχθησε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου & Αστυπάλαιας, κ.κ Παϊσιος, ο Νομάρχης Δωδ/σου, κ Γ. Μαχαιρίδης, ο Αντινομάρχης κ. Φ, Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος Ροδίων Χ. Χατζηευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Γ. Γιαννακάκης οι Βουλευτές Ν. Ζωίδης, Στ. Κουσουρνάς, Μ. Ιατρίδη, ο τ. Υπουργός Α. Παυλίδης και ο υποψήφιος Βουλευτής συμπατριώτης μας Γ. Κασσάρας.. Από την Κάλυμνο μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλύμνου, κ. Γ. Ρούσσος, ο Αντιδήμαρχος, κ. Φ. Χριστοδούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Μπούκης, η Έπαρχος Καλύμνου, κ. Χρ. Σιφωνιού, οι νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ. Μαραγκός, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου κ. Σ. Ζερβός. Αρκετοί από τους επισήμους απηύθυναν χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής :
Χαιρετισμός Προέδρου Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, Γιώργου Κωνσταντινίδη
Ομιλία Μιχάλη Βούη, μέλους της Ένωσης
Χαιρετισμοί επισήμων
Παρουσίαση θεατρικού εργαστηρίου από τον Μιχάλη Πονήρη, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνο του εργαστηρίου.
1ο σκετς <<Ο Γιατρός>> - σενάριο Γιάννης Κουλιάς - επιμέλεια θεάτρου Σ. Καρδούλια
Μουσικό διάλειμμα 10'
2ο σκετς <<Το Διαζύγιο>> - σενάριο Γιάννης Κουλιάς - επιμέλεια θεάτρου Σουζάνα Καρδούλια**
Μουσικό διάλειμμα **
Παρουσίαση χορωδίας από την Κατερίνα Ξυπολιτά- Σκόνη, μέλος
του ΔΣ και υπεύθυνη της ομάδας παραδοσιακού τραγουδιού **
Χορωδία Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου**
Μουσικό διάλειμμα 10'**
Παρουσίαση παραδοσιακής ορχήστρας από τον Μιχάλη Δεδεθάτο, μέλος του ΔΣ
Παρουσίαση χορευτικού από τον Σπύρο Πανταζή, μέλος του ΔΣ
Παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα της Ένωσης
Χαιρετισμός Προέδρου και Εφόρου Χορού Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου, Καλλιόπης Μαύρου.
<<Τραγούδια και χοροί στον καλύμνικο γάμο>> - Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου (συμμετέχουν χορευτές και μέλη της ομάδας παραδοσιακού τραγουδιού του ΛΕΚ)
Δόθηκαν επίσης πλακέτες α) στον κ. Γ. Βούη για την μακρόχρονη προσφορά του στην ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΡΟΔΟΥ, β) στο Δήμαρχο Καλύμνου και στον Μητροπολίτη Παϊσιο για την τιμητική παρουσία τους και γ) στην κα Κ. Μαύρου, Πρόεδρο και Έφορο Χορού του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου για την τιμητική συμμετοχή του ΛΕΚ στην εκδήλωση.

* *

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Ένωση πρόσφερε μπουφέ στο GRAND HOTEL σε όλους
τους συμμετέχοντες. Πάλι ξεκίνησε γλέντι από τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων
Καλύμνου με χορό και τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ