4.7.09

Συνέδριο για τον καταδυτικό τουρισμο

Χθες Παρασκευή 3 Ιουλίου , η εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» διοργάνωσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, συνέδριο με θέμα τον «Καταδυτικό τουρισμό – Παρόν & μέλλον» , το οποίο και παρακολουθήσαμε.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλος και μετά από μία σύντομη ομιλία του , στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ι. Κοφίνης και απηύθυνε χαιρετισμό .

Τα κυριότερα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν από πολύ αξιόλογους ομιλητές ήσαν :

  1. «Η σημασία των καταδυτικών περιηγήσεων στις Ελληνικές θάλασσες για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας» από τον Υποναύαρχο Π.Ν. κ. Ι. Θεοφανίδη.
  2. «Η κατάδυση στην Ελλάδα-προοπτικές για το μέλλον» από τον Πρόεδρο του Ελληνικού συνδέσμου επαγγελματιών κατάδυσης κ. Αν. Χαλκέα
  3. «Ο πολιτισμός μέσα στην απέραντη Ελληνική θάλασσα» από τον πρ. Πρόεδρο του ΗΑΤΤΑ κ. Ι. Ευαγγέλου
  4. «Καταδυτικά κέντρα στην Ελλάδα – Τουριστικό πακέτο» από τον Πρόεδρο Πανελληνίου συνδέσμου εκπαιδευτών κατάδυσης κ. Ν. Τζανουδάκη
  5. «Καταδυτικά πάρκα : Το αναγκαίο εργαλείο για την αποτελεσματική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την προσέλκυση του καταδυτικού τουρισμού και την αειφόρο ανάπτυξη- τεκμηρίωση, προβληματισμοί και προοπτικές» από τον Ιχθυολόγο κ. Κ. Κούτση , υπεύθυνο εργασιών της εταιρίας «Ελληνικά καταδυτικά πάρκα Α.Ε.»
  6. «Θαλάσσια πάρκα & καταδυτικός Τουρισμός : πολιτικές διαχείρισης για προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη στις Ελληνικές θάλασσες» από τον Δρ Βιολόγο-ωκεανογράφο-καθ. Παν/μίου Αιγαίου κ. Δ. Κουτσούμπα.
  7. «Καταδυτικά πάρκα-η μεγάλη Ελληνική και παγκόσμια ευκαιρία για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη» από τον δικηγόρο κ. Δημ. Μαρκάτο
  8. «Ενάλια αρχαιολογία και τουριστική αξιοποίηση» από τον Πρόεδρο και Δ. Σύμβουλο της «ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ» κ. Α. Μαγκλή.

Το συνέδριο έκλεισε με ομιλητές από διάφορους συλλόγους υποβρυχίων δραστηριοτήτων που αναφέρθηκαν στο ρόλο της αυτόνομης κατάδυσης και τα προβλήματα των αυτοδυτών.


Έκπληξη μας προκάλεσε η απουσία της Καλύμνου από ένα τέτοιο συνέδριο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ