21.6.09

Μιλούν όλοι, μιλούν κι οι Άγγλοι.... Για να μην πω οι κ......οι!!!!

Μιλούν όλοι, μιλούν κι οι Άγγλοι


Μιλούν όλοι, μιλούν κι οι Άγγλοι

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ TO BLOG ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...


Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειονότητα των βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης έκλεισε ερμητικά τα μάτια στη λαμπρότητα της τελετής των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και αρκέστηκε μόνο στο να «βγάλει χολή».

Η ηλεκτρονική έκδοση των Times σχολιάζει σαρκαστικά ότι πρόκειται περισσότερο για μία «πολιτική τοποθέτηση, από μία παγκοσμίου επιπέδου συλλογή». «Αν είστε λάτρεις της τέχνης και των αυθεντικών αρχαιοτήτων, καλύτερα να πάτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που είναι λίγα μέτρα πιο μακριά». Ο Βρετανός συντάκτης σπεύδει να υπερασπιστεί ακόμα περισσότερο το «σπίτι του», λέγοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία «δεν είναι το μόνο έθνος που έχει κομμάτια από τον Παρθενώνα», κάνοντας ευθεία αναφορά στο Λούβρο αλλά και το μουσείο Würzburg στην Κοπεγχάγη.

Με ακόμα πιο επικριτικό και ειρωνικό ύφος, η εφημερίδα Independent χαρακτηρίζει το νέο Μούσειο «σαν ένα πολυώροφο πάρκινγκ». Και συνεχίζει λέγοντας: «Το γκρι μπετόν και οι γωνιώδεις γραμμές έρχονται σε αντίθεση με το κλασικό μαρμάρινο κτίριο στη σκιά του οποίου στέκεται».

Με τίτλο «Η Ελλάδα ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων», το βρετανικό δίκτυο BBC φιλοξενεί τα λόγια του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ότι «είναι καιρός να θεραπεύσουμε τις πληγές μας», επισημαίνοντας ωστόσο ότι το νέο μουσείο άνοιξε με πέντε χρόνια καθυστέρηση.

Στον αντίποδα, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, αναφέρεται στα λαμπερά εγκαίνια: «Θεοί, ήρωες και αιώνες πεθαμένοι θνητοί «ζωντάνεψαν» κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας το Σάββατο στη διάρκεια των πολυτελών εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ένα όνειρο δεκαετιών, με το οποίο η Ελλάδα ελπίζει ότι θα βοηθήσει να πάρει πίσω ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς της από τη Βρετανία».

Με τίτλο «Η Ελλάδα αποκαλύπτει το νέο σπίτι των Μαρμάρων», το ABC News διευκρινίζει ότι τα εκθέματα είναι «ελληνικά γλυπτά που ήταν μέρος του Παρθενώνα, αλλά έχουν μεταφερθεί στο βρετανικό Μουσείο σχεδόν 200 χρόνια πριν».

Και τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης έδωσαν μεγάλη έμφαση στα χθεσινά εγκαίνια. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA αναφέρεται και αυτό στη δήλωση του υπουργού πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάνει «έκκληση προς όλους εκείνους που ανά τον κόσμο πιστεύουν στις αξίες του πολιτισμού και της Δημοκρατίας, να βοηθήσουν την Αθήνα να μπορέσει να ξαναφέρει στην πατρίδα τους τα μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται σε βεβιασμένη εξορία στο Βρετανικό Μουσείο».

Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 ore, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια τεραστίων διαστάσεων, που κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διετέθησαν από την ελληνική κυβέρνηση και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ