26.1.09

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ε.Κ.Α. 2009

Με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Παΐσιου , του Δημάρχου μας κ. Ρούσσου, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Xαρ. Κόκκινου , του βουλευτή Δωδεκανήσων κ. Νικ. Ζωίδη , του υπ. βουλευτή κ. Γιώργου Κασσάρα ,προέδρων άλλων 12νησιακών σωματείων , έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία η γιορτή του συλλόγου μας για την κοπή της πίτας.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από ποτέ !
Το πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε με την φροντίδα του Βαγγέλη Τάτση και την συλλογική συμμετοχή του Δ.Σ. και μελών του συλλόγου μας , απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους .
Το πρόγραμμα περιελάμβανε την αφήγηση κειμένων των Γεράκη , Μαγκλή & Χειλά , με μουσική επένδυση από τους Βαγγέλη Τάτση ,Δημήτρη Τάτση , Μιχάλη Γαμπιεράκη και Αντώνη Γκαρδάση (πιάνο,φυσαρμόνικα,βιολί,λαούτο) και την Παρασκευή Λεβεντάκου στο τραγούδι. Ερμήνευσαν παραδοσιακά δωδεκανησιακά τραγούδια και δύο τραγούδια του Γιάννη Μπουφίδη. Παράλληλα με την αφήγηση , έγινε και προβολή φωτογραφιών σχετικών με το θέμα που δεν ήταν άλλο , από την ζωή των σφουγγαράδων ....
Μία άλλη πρωτοτυπία , πολύ ευχάριστη , ήταν ότι το "φλουρί" βρισκόταν στα κομμάτια που μοιράστηκαν στα μέλη (..και όχι σ' αυτήν του Δ.Σ. και των επισήμων!) και έπεσε στην μητέρα του Παναγιώτη και του Σταύρου Θεοδωρίδη , την κυρία Κατερίνα !
Το αντίτιμο του "τυχερού" , ήταν ένα υπέροχο γλυπτό - προσφορά του γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη- με θέμα τον αποχαιρετισμό του σφουγγαρά , το οποίο παρέδωσαν ο
Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας , με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ