20.12.08

ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1013 , ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑΣ ...

Το γνωστό επικό τραγούδι του Μίκυ Θοδωράκη , ΔΕΝ ταιριάζει στην περίπτωση του Βουβάλειου Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου (Δυστυχώς) !
...και οι τρείς καρδιολόγοι του , αντί για χίλιοι δεκατρείς ή έστω να μείνουν τρεις , έγιναν ένας!
Μία περίεργη συγκυρία μεταθέσεων,αποσπάσεων και παραιτήσεων έγινε αφορμή το πλέον απαραίτητο αγαθό της περίθαλψης στο νησί να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα! Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πάντες ... Ο Δήμαρχος μετέφερε τον χώρο δουλειάς του στο Γραφείο του Διοικητού του Νοσοκομείου ,κάνοντας συμβολική κατάληψη και ενημέρωσε όλα τα ΜΜΕ και τους φορείς για την σοβαρότητα του προβλήματος.
Ο σύλλογός μας , ΔΕΝ θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος και αμέσως αφού ήλθε σε επαφή και με το Δήμαρχο Καλυμνίων , εξέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς , προτείνοντας ταυτόχρονα και τις αναγκαίες ρυθμίσεις προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.
Παράλληλα ήλθε σε επαφή με τους Υπουργούς Υγείας , Αιγαίου , Υφυπ. Εξωτερικών, Βουλευτές , Νομάρχη , Μητροπολίτη κ.α. , καθώς και με τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ αλλά και της Αθήνας , τονίζοντας μ' αυτό τον τρόπο τη σοβαρότητα του θέματος. Σαν πρώτη ανταπόκριση από το Υπ. Υγείας , μας ανακοινώθηκε η ΑΜΕΣΗ μετάβαση του Υποδιοικητή κ.Νούσια στη Κάλυμνο για να έχει ίδια αντίληψη και να επιληφθεί !
Θέλουμε να ελπίζουμε , ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος , μιάς και η περίοδος που διανύουμε με τις φουρτούνες στο Αιγαίο και τις προβληματικές θαλάσσιες συγκοινωνίες κάθε άλλο παρά διευκολύνουν την μεταφορά ασθενών σε άλλα νησιά ...

2 σχόλια:

  1. Όταν λέω σε κάποιον πως είμαι από την Κάλυμνο, φαντάζεται ένα ακριτικό και σχεδόν έρημο νησί με λίγους εκατοντάδες κατοίκους.
    Ίσως να πιστεύουν πως δεν έχουμε καν νοσοκομείο!
    Πάντα εκπλήσσονται όταν τους εξηγώ...
    Ελπίζω να μη με βγάλουν ψεύτρα κάποτε...

    Υ.Γ.:κανονίστε οι αρμόδιοι α μείνει η παλιά μου χωρίς καρδιολόγο!
    Α πάρω τα κάτω και ε ξέρω κι εγώ τι α σας κάμω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ