29.11.08

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ

Αυτό το καιρό παρακολουθούμε την παρακμή της κοινωνίας μας σε όλο της το μεγαλείο. Πνευματικοί πατέρες που αποζητούν υλικά αγαθά αντί για πνευματικά ,πολιτικοί που αντί για δημόσιοι λειτουργοί που οφείλουν να προασπίζονται το δημόσιο χρήμα ,μετατράπηκαν σε διαχειριστές του δημοσίου προς ίδιον όφελος. Δημοσιογράφοι που αντί για πραγματική ενημέρωση κυνηγώντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης αναπαράγουν βία και φόβο στους πολίτες. Πολίτες που αντί να μετέχονται κρίσεως και αρχής έχουν παραγκωνιστεί στην γωνία ως απλοί θεατές μιας κοινωνίας που ζούμε ώσπου να πεθάνουμε, μια κοινωνία μίσους και τρόμου.
Δεν αντιστέκεται κανείς πια, δεν σκέφτεται κανείς, γιατί υπάρχουν λέξεις μόνο γι' αυτά που αυτοί θέλουνε να σκεφτόμαστε, δεν υπάρχουν άλλα συναισθήματα εκτός απ' τον φόβο, το μίσος και τον τρόμο. Μας τσακίζουνε το πνεύμα και την ψυχή. Είμαστε δικοί τους, ό,τι θέλουνε μας κάνουνε γιατί εγκαταλείψαμε τον κόσμο των ιδεών και υιοθετήσαμε τον κόσμο της ύλης.
Εμείς απεμπολήσαμε το δικαίωμα να μετέχουμε ενεργά στη δικαστική και κυβερνητική εξουσία. Εμείς μετατραπήκαμε σε σύνολο υπηκόων οι οποίοι μεταβιβάζουν σε κάποιον άλλο το δικαίωμα να αποφασίζει και να νομοθετεί εξ’ ονόματος τους και εναντίον τους. Νομίζω είναι καιρός να αρχίσουμε να αναζητούμε τις αιτίες που παράγουν τα προβλήματα και να δίνουμε τις λύσεις που εμείς θέλουμε. Γιατί τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και όχι να αναπαράγονται και να μας κρατούν εγκλωβισμένους σε φαύλο κύκλο.
Τελικά κουράστηκα να είμαι πολίτης μιας ημέρας κάθε τέσσερα χρόνια.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ μου Σταύρο , αυτό που εκφράζεις δεν είναι τιποτε λιγότερο ή περισσότερο από την έννοια του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !
    Αυτό είναι και το ζητούμενο !
    Η προσπάθειά μας από την αρχή,επικεντρώθηκε στο να αρχίσουμε ΟΛΟΙ να αλλάζουμε συνήθειες,να σηκωθούμε από τον καναπέ και να δραστηριοποιηθούμε στα πράγματα που μας ενδιαφέρουν. Δεν είναι αρκετό να κρίνουμε και να τραβάμε την ουρά μας απ'έξω...Πρέπει,και σίγουρα το ξέρεις, να προσπαθούμε ΣΥΝΕΧΩΣ να αλλάξουμε τα πράγματα , να διατηρούμε την αγωνιστικότητά μας, αυτή που ξεχάσαμε ή χάσαμε μόλις ενσωματωθήκαμε στην κοινωνία που ζούμε,και να την χρησιμοποιούμε για την βελτίωση του κόσμου που θέλουμε να ζούμε. Δεν πρέπει να έχουμε σαν μέτρο σύγκρισης το τι ΔΕΝ έκαναν οι άλλοι για μας , αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , και φυσικά εννοώ οτιδήποτε καλό και θετικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ