11.10.08

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΚΟΣΜΑΚΗΣ ...

Βλέπουμε και ακούμε καθημερινά για την οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την ...μητέρα του καπιταλισμου , τις ΗΠΑ και επεκτείνεται και στον υπόλοιπο κόσμο ! Σοβαρή κατάσταση ! Επιχειρήσεις κλείνουν , κόσμος χάνει τα σπίτια του και τις δουλειές του και οι κυβερνήσεις "τρέχουν" πανικόβλητες !
Η απορία μου όμως είναι οτι , τόσα χρόνια που ο κοσμάκης "ένοιωθε στο πετσί του" τις αυθαιρεσίες των κάθε λογής κερδοσκόπων , με την ακρίβεια να έχει εξαφανίσει τη μεσαία τάξη και έχει μεγαλώσει τρομαχτικά τον αριθμό των "νεόπτωχων" , οι όπου γης κρατούντες έλεγαν τα παραμύθια για την ελεύθερη οικονομία και ότι δέν μπορούν να επέμβουν διότι θα ήταν ενάντια στις αρχές της "ελεύθερης οικονομίας" κλπ.
Τώρα , γιατί "κόπτονται" τόσο και ρίχνουν δισεκατομμύρια στις "τρύπες" της "ελεύθερης" αποτυχημένης οικονομίας , έτσι για να τους ... ανακουφίσουν , με κρατικά κεφάλαια , δηλαδή αυτών που υπέφεραν μέχρι τώρα από τα τερτίπια αυτών των απατεώνων , αλλά και που θα είναι τα ΘΥΜΑΤΑ ξανά , αφού αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες με απολύσεις,εξώσεις,φόρους κλπ ... Γιατί ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ