5.9.08

Η σημαία της Ε.Ε. στα σχολεία ...

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η ανάρτηση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σχολεία και τα πνευματικά Ιδρύματα της χώρας ! Βέβαια , το μάθημα των θρησκευτικών πήρε αποβολή από τις τάξεις , για να αποφεύγονται οι διακρίσεις μεταξύ των μαθητών... Θα συμφωνήσω , ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των μαθητών για θέματα θρησκείας , θα διαφωνήσω όμως για την επιλογή του συγκεκριμένου μέτρου προκειμένου να το πετύχουν. Ο αποκλεισμός ακόμη και της πιό "αδιάφορης" γνώσης από τα σχολεία , δεν διαφέρει σε τίποτε από το κάψιμο των βιβλίων από τον Χίτλερ !
Η Ευρωπαϊκή Ένωση , όπως όλοι γνωρίζουμε, ή πρώην Ευρωπαϊκή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Κοινότητα (ΕΟΚ) δεν είναι τίποτε άλλο από μία οικονομική σύμπραξη κρατών , σαν να λέμε ... GROUP of COMPANIES (όμιλος επιχειρήσεων) ! Αυτός ο "όμιλος" λοιπόν έχει και μία σημαία... μιά ωραία , δεν λέω , μπλέ σημαία με αστεράκια ! Ωραία σημαία όμως , έχουν και τα McDonalds ! Και δίνουν και δωράκια στα παιδικά γεύματα ! Πως θα μας φανεί να κυματίζει πάνω από το Πολυτεχνείο η σημαία των McDonalds ??? Εγώ πάντως , ανατριχιάζω ... "γουλιώ" βρε αδερφέ!

2 σχόλια:

  1. Η σημαία ειναι σύμβολο αγώνων και θυσίων ενός συνόλου ανθρώπων για την κατακτηση κοινών ιδανικών.Αν η οικονομικη ένωση καποιων κρατών ειναι εξίσου σημαντική με εννοιες οπως ελευθερία ,δημοκρατία τότε καλύτερα να μας την πάρει ο αέρας.Μήπως είναι καλύτερα να κρεμάμε και σημαίες ομάδων γιατι εκει βλέπω να πηγαινει το πραμα.Κυριοι λυπαμε για τον ευτελισμο συμβόλου που καποιοι εδωσαν το αιμα τους για την υπεράσπιση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι , η Ελλάδα μας (...και όχι η ...Ελλαδίτσα μας!) είχε πάντα τους εχθρούς της συγκαλυμμένους ή απροκάλυπτους , και τους φίλους της (ανάλογα με το συμφέρον τους βέβαια).Το ερώτημα όμως σάυτό το θέμα , είναι ΕΜΕΙΣ , οι Έλληνες , με ποιόν είμαστε ; Θέματα που αφορούν την δική μας ταυτότητα (όπως η Σημαία) να τα εξωραΐζουμε και να τα καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα; Πριν από μερικά χρόνια,μέχρι και αρχηγοί (τότε) κομμάτων υπέγραφαν για το θέμα των ταυτοτήτων , που στο κάτω-κάτω είναι πολιτειακό θέμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ