1.7.08

Ο χορός του "πιασμένου" και ο ... χορός του "άπιαστου"

Μόλις προχθές , με την ολοκλήρωση του συνεδρίου για την εδαφική συνοχή και την νησιωτικότητα , είχαμε την χαρά να δούμε στην Κάλυμνο ένα "γαλαξία" πολιτικών αστέρων που επισκέφθηκε το νησί μας για να ολοκληρώσει συμβολικά την προσπάθειά του να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται και για τα μικρονήσια και τα προβλήματά τους ! Εμείς οι Καλύμνιοι , βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί έτσι αισθάνομαι , δείξαμε με την σειρά μας αυτό που μας αντιπροσωπεύει , πέρα από την ολιγόωρη φιλοξενία που τους παρείχαμε , την ιστορία του τόπου μας μέσα από τον χορό του "μηχανικού" .
Ο Μιχ. Καμπουράκης και η παρέα του , τα ... "έδωσαν όλα" ! Η μίμηση του πιασμένου μέσα από τον χορό , έδειξε τον πόνο αλλά και τον αγώνα , την προσπάθεια αλλά και την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο !
...Στο τέλος , οι πολιτικοί μας χειροκρότησαν το μεγαλείο της ψυχής του Καλύμνιου σφουγγαρά και ...ανανέωσαν τις υποσχέσεις τους για "ένα καλύτερο αύριο" που στοχεύουν οι προσπάθειές τους για όλα τα νησιά , για όλη την περιφέρεια , για όλους τους ξεχασμένους αυτής της έρημης της Ευρώπης .... Δεν πέρασαν παρά δυό ημέρες από τότε και μαθαίνω ότι κάποια έργα πνοής για τα νησιά μας Ψέριμο και Τέλεντο , που είχαν προγραμματιστεί , που είχαν "αναληφθει" και ανακοινωθεί , ΜΑΛΛΟΝ μένουν στα χαρτιά !!! Το όνειρο για μιά καλύτερη ποιότητα ζωής σ'αυτά τα νησιά ΜΑΛΛΟΝ γίνεται "άπιαστο" ... Οι πολιτικοί μας που υποσχέθηκαν και δήλωναν (...εν γνώσει των συνεπειων του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως) την επιτυχία τους να συμπεριληφθούν τα νησιά μας στα ευεργετικά προγράμματα , ΜΑΛΛΟΝ μένουν "άπιαστοι" , οι μεγαλοεργολάβοι που ανέλαβαν να προγματοποιήσουν τα έργα αλλά δεν το έπραξαν , ΜΑΛΛΟΝ κι αυτοί μένουν "άπιαστοι" !
Τελικά οι ΜΟΝΟΙ "πιασμένοι" εκτός από τον "μηχανικό" του Μ.Καμπουράκη , είμαστ' εμείς , είν' η καρδιά μας που "πιάνεται" βλέποντας πόσο εύκολα η ελπίδα του Ακρίτα νησιώτη γίνεται "κομπολόϊ" στις προσπάθειες για προβολή μερικών πολιτικών... Ας αποδείξουν , όλοι αυτοί οι κύριοι ότι ΔΕΝ είναι έτσι! Σίγουρα μπορούν. Σίγουρα με λίγη υπευθυνότητα και ίσως συνεννόηση παραπάνω , μπορούν ακόμη και τώρα να "πιάσουν" το "άπιαστο" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ