29.5.08

555 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ , ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ !

Πεντακόσια πενήντα πέντε χρόνια πέρασαν από τοτε πού ένας καινούργιος Εφιάλτης άνοιξε την Κερκόπορτα στούς Γενίτσαρους του Μωάμεθ του Β΄και κυριεύθηκε η Κωνσταντινούπολη!
"... Ο Σουλτάνος φωνάζοντας «Η Πόλη είναι δική μας», διέταξε τους γενίτσαρούς του να επιτεθούν εκ νέου και έκανε σημείο σε έναν λόχο που είχε γι’ αρχηγό του έναν γίγαντα, ονομαζόμενο Χασάν. Ο Χασάν άνοιξε τον δρόμο του με το σπαθί ως την κορφή του φράχτη και θεωρήθηκε ότι κέρδισε το βραβειο. Τον ακολούθησαν κάπου τριάντα γενίτσαροι. Οι Έλληνες έκαναν αντεπίθεση. Ο ίδιος ο Χασάν δέχτηκε ένα χτύπημα από πέτρα και έπεσε στα γόνατα και σκοτώθηκε και δεκαεφτά από τους συντρόφους του χάθηκαν μαζί του. Aλλά οι υπόλοιποι κράτησαν τις θέσεις τους απάνω στον φράχτη· και άλλοι πιο πολλοί γενίτσαροι έσπευσαν να ενωθούν μαζί τους. Οι Έλληνες πρόβαλαν πεισματώδη αντίσταση. Aλλά το βάρος του αριθμού τους απώθησε προς το εσωτερικό τείχος. Μπροστά απ’ αυτό ήταν μια άλλη τάφρος, η οποία είχε εκβαθυνθεί σε διάφορα μέρη, όταν έβγαζαν χώμα για τις επισκευές του φράχτη. Πολλοί από τους Έλληνες βρέθηκαν μέσα σ’ αυτές τις τρύπες από τις οποίες δεν μπορούσαν να βγουν εύκολα με το εσωτερικό τείχος πίσω τους. Οι Τούρκοι, πού ήταν τώρα στην κορυφή του φράχτη τους τόξευσαν καθώς βρίσκονταν χαμηλότερα και τους κατέσφαξαν. Σε λίγο πολλοί γενίτσαροι έφθασαν στο εσωτερικό τείχος και το ανέβηκαν χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Ξαφνικά, κάποιος κοίταξε απάνω και είδε τουρκικές σημαίες να κυματίζουν στον πύργο απάνω από την Κερκόπορτα. Τότε ακούστηκε η κραυγή «Η Πόλις εάλω!...»
ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ , ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ !

2 σχόλια:

  1. Η πολιτικη αλλοιωσης και αφανισμου της Ιστοριας μας ειναι σε σταθερη πορεια τα τελευταια χρονια.Χωρις Ιστορια δε θυμομαστε ποιοι ειμαστε απο που ξεκινησαμε και για που τραβαμε.Ευχαριστουμε για την αφυπνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/08

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ