1.4.08

Έχουμε Αεροδρόμιο…..Έχουμε αεροπλάνα….…


Σήμερα 1η Απριλίου, βρισκόμαστε στην κάρδια της άνοιξης… το Πάσχα και το καλοκαίρι βρίσκονται προ των πυλών…οι φοιτητές, οι συντοπίτες μας και τουρίστες ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία να κατέβουν στη Κάλυμνο…πολλοί θα ταξιδέψουν με το γνωστό μέσo το πλοίο…καλή τύχη και κουράγιο σε όσους θα ταξιδέψουν με GA ferriesMερικοί όμως από μας θα προτιμήσουν το αεροπλάνο!!!!

Πράγματι το αεροδρόμιο της Καλύμνου έδωσε πνοή στη Κάλυμνο…
Πόσοι από μας στο παρελθόν χρειάστηκαν να ταξιδέψουν στην Κω για να πάμε Αθήνα και αντίστροφα? Πόσες φόρες χάναμε την πτήση μας λόγω απαγορευτικού? Πόσοι από μας χρειάστηκαν να ταξιδέψουμε με πειρατικά μέσα? Πόσοι από μας χρειάστηκαν να ταξιδέψουν για ιατρικούς λόγους?

Για την καλοκαιρινή σεζόν, καθημερινά θα έχουμε 2 προσεγγίσεις με χωρητικότητα 48 ατόμων σε κάθε πτήση, (εύχομαι οι ώρες των δρομολογίων να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό). Θα πείτε εεε και ποιο είναι το πρόβλημα? Ορίστε σας παραθέτω ορισμένα:

  • Εδώ και δυο ήμερες οι πτήσεις δεν εκτελούνται λόγω καιρικών συνθηκών (πράγμα δεκτό εφόσον τα καιρικά φαινόμενα είναι δυσμενή…λες και επικρατεί συχνά στην Κάλυμνο ομίχλη όπως στο αεροδρόμιο Μακεδονίας). Έχω παρατηρήσει ότι το αεροπλάνο δεν μπορεί να προσεγγίσει την Κάλυμνο όταν οι άνεμοι είναι πάνω από 7 μποφόρ. Δεν είναι λίγες οι φορές, όπου συνάνθρωποί μας χρειάζονται να ταξιδέψουν στη Αθήνα για ιατρούς και προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν το ραντεβού τους είναι πρόθυμοι να υποβληθούν στην ταλαιπωρία να πετάξουν από Κω.
  • Ακόμη έχουμε παρατηρήσει ότι το αεροπλάνο όταν έρχεται ή φεύγει δεν είναι γεμάτο…Πηγαίνουμε στα πρακτορεία και μας λένε πως είναι πλήρες, ενώ ισχύει το αντίθετο. Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά αφήνουνε περίπου 9 θέσεις κενές σε κάθε πτήση…λένε πως είναι αναγκαίο λόγω βάρους για την απογείωση...
  • Τα υδροπλάνα, που όλοι τάζανε για τις ακριτικές περιοχές, που πήγανε ? Κατασκευάσαμε πλωτή εξέδρα για την εξυπηρέτηση των υδροπλάνων αλλά ξαφνικά ένα πρωί χαθήκανε….

Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνουν αυτά? (μεταξύ μας, οι περισσότεροι από μας υποψιαζόμαστε γιατί γίνονται αυτά). Μήπως υπάρχουν συμφέροντα. για την αεροπορική εταιρεία, για το αεροδρόμιο της Κω, οι ταξιτζήδες, οι πράκτορες και τα μέσα μεταφοράς (πλοία, λεωφορεία)... Είναι γνωστό ότι υπήρχαν και θα υπάρχουν πολλοί πολέμιοι του αεροδρόμιου. Μοναδική ευχή είναι οι αρχές του νησιού μας και συντοπίτες μας συνειδητοποιήσουν τι γίνεται και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα προτού μείνουμε προ εκπλήξεων….




4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!
    Μου άρεσε και θέλω να μείνω , σ'αυτό γιά την Άνοιξη! Αυτά για τους πολιτικούς-πολιτικάντηδες και τα συμφέροντα,τα βρίσκω σωστά μεν,αλλά απαισιόδοξα...Άνοιξη !!! Μιά λέξη,μιά εποχή που τα λέει όλα!
    ΖΩΗ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ , ΖΩΝΤΑΝΙΑ , ΕΦΟΡΙΑ (ΟΧΙ δεν είναι λάθος γραμμένο,τώρα στέλνουμε τις Δηλώσεις...) άντε και ΕΥΦΟΡΙΑ και ΕΡΩΤΑΣ και ότι ΩΡΑΙΟ !
    Προτείνω λοιπόν , να κρατήσουμε και να κρατηθούμε από αυτό το χαρακτηριστικό της εποχής και να βάλλει ο καθένας μας το λιθαράκι του ,όπου και όπως μπορεί,για να κρατήσει και μιά φορά περισσότερο από τρεις μήνες,ακομα και χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκτός απο το αεροπλάνο (που δεν έχει ποτέ θέσεις) καλό θα ήταν να έμπαινε (τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες) κανένα Καταμαράν διοτι οποιοι θέλουν να φέρουν μοτο ή αυτοκίνητο το 16ωρο στο πλοιο δεν παίζεται με ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ nck που εκατσες και βρήκες χρόνο για να σχολιασεις το αρθρο που ανέβασα...Πράγματι έχουμε πρόβλημα και στην θαλάσσια συγκοινωνία...τα πλοία μας ειναι χάλια...ευτυχώς που έχουμε και το Διαγόρα και σε καμία 10 ώρες...Πρέπει όμως να αναβαθμηστεί και ο στόλος που προσεγγίζει τα λιγότερα αναπτυγμένα νησιά των Δωδεκανήσων.Θα εκτίμουσα αν ερχόμασταν σε επαφή μέσω εμαιλ...Με ενδιαφέρον οι απόψεις σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρώτη φορά ήρθα στην Κάλυμνο το 1999 κατόπιν πρόσκλησης απο παιδικούς μου φίλους οι οποίοι είναι απο Κάλυμνο αλλά μένουν Αθήνα. Αν και εγώ δεν είμαι απο Κάλυμνο (είμαι απο Κρητη) έρχομαι κάθε χρόνο γιατι μ αρέσει η Κάλυμνος αφάνταστα όπως και οι άνθρωποι εκει διότι είναι πολύ φιλόξενοι, έχω συνδέσει την λέξη Διακοπές με την Κάλυμνο :)

    η μετάβαση φίλε Παντελή είναι ένα φοβερό πρόβλημα το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί, 10 & 16 ώρες με σαπιοκάραβα και κόστος όσο και το αεροπλάνο είναι αδιανόητο, αν δηλ εγώ δεν είχε τύχει να έχω πολλούς παιδικούς φίλους απο Κάλυμνο δεν θα έμπαινα ποτε στον κόπο να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι για να επισκεφτώ αυτό το τοσο ωραίο νησί...

    το καλοκαίρι κάνοντας μπάνιο στον Εμπορειό είδα ένα μεγάλο yacht, σκέφτηκα λοιπόν οτι θα μπορούσατε να φτιάξετε ξενοδοχεία με μαρίνες για yachts,να προσελκύσετε τέτοιου είδους τουρισμό, η μορφολογία του νησιου είναι ένα και ένα για αυτό, Καλύμνιοι υπάρχουν στην Αμερική για άκρες. Ο σύλογος ή ο δήμος Καλυμνίων φτίαχνει ένα γραφείο yachting & ξενοδοχείων (γραφείο τουρισμού δηλ) εκει,και στέλνει με το κιλό...
    οπότε θα μπορουσε η Κάλυμνος να δέχεται το καλοκαίρι καλό κόσμο με επίπεδο που θα αφήνει χρήμα, χωρίς να βρωμίσει και να αλλοιωθεί το νησί όπως πχ στην Κω ή στα Μάλλια & Χερσόνησσο στην Κρήτη που μαζευει κατιμά τουρισμό που πίνουν σπάνε και δημιουργούν προβλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ