4.3.08

ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ,ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ...

Κάποτε άκουσα αυτή τη φράση από τον τέως πρύτανη του Ε.Μ.Π. κ. Ν.Μαρκάτο και μου άρεσε πολύ!
Σκέφτηκα λοιπόν οτι η απαισιοδοξία δεν βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας , οι κυβερνήσεις ζούν στην κοσμάρα τους , εμείς οι ενήλικες (!?) , οι ώριμοι (??) , οι γεμάτοι από εμπειρίες της ζωής (τσκ-τσκ) ζούμε ..../ STOP/ Ζούμε ? Αλήθεια ? Πού ? Πώς ? .... Έχοντας ξεχάσει τελείως τα δικά μας νιάτα , τους προβληματισμούς μας , τις αμφισβητήσεις μας , την κόντρα μας με "το κατεστημένο" , κοιτάμε τη βολή μας και λοξοκοιτάμε κουνώντας το κεφάλι τους νέους, που προσπαθούν να βρούν λίγο χώρο για να ανοίξουν τα φτερά τους! Ούτε που σκεφτόμαστε τι πήραμε και τι παραδίνουμε!
Να μιλήσουμε για το περιβάλον ? Τζίζζ ! Για την επαγγελματική αποκατάσταση ? Τζίζζ Χ 2 ! Για την Παιδεία ??? Τζίίίίζζζζζ Χ αχαχαχα ... Επί τέλους , μήπως είναι καιρός αυτά που μας έδωσε η ζωή (δανεικά) να τα δώσουμε στους νέους , μήπως δούμε και καμμιά άσπρη μέρα ?
Είμαι σίγουρος , ότι αν παντρευτούν η γνώση, η εμπειρία και οι δυνατότητες που μας έδωσε η ζωή - με την φαντασία , τον αυθορμητισμό , την επαναστατικότητα των νέων , μπορεί κάποτε αυτή η "ΚΟΛΑΣΗ" όχι μόνο να βελτιωθεί , αλλά ακόμη και να γίνει Παράδεισος !

7 σχόλια:

  1. Η απαισοδοξία και η αδράνεια των πράξεων επεκτείνεται και διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα στην κοινωνία.Θεωρώ πως αυτό το ιστολόγιο είναι η αρχή προς την κατεύθυνση που πρέπει να κινούμαστε ώστε να βγούμε απο το τέλμα στο οποίο περιπέσαμε και να αρχίσουμε να συζητάμε για αυτά τα οποία μας αξίζουν και όχι για αυτά που μας επιβάλλουν.Καλή μας αρχή και όσοι πιστοί προσέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GEIA SE OLOUS THS PAREAS!EPITELOUS EXOUME ENA DIKTYAKO XWRO POU BOROUME NA ADALLAZOUME APOPSEIS KAI NA ORGANWSOOUME LIGO TIS SKEPSEIS!!OSOI PERISSOTEROI TOSO TO KALYTERO!PAME MAZIKA GERA KAI DYNATA NA KANOUME OTI PERNA APO TO XERI MAS GIA TIN ANADIXI TOU NHSIOY MAS ( H ATHINA PROSFEREI TETOIES DYNATOTITES ARKEI NA TIS AXIOPOIISOUME) PAIDIA ETOIMASTEITE GIA RAFTING....(ASXETO -SXETIKO)SVINELIA OLA ENWMENA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα ακούσει κάποτε μία κουβέντα. "δεν υπάρχει παράδεισος και κόλαση. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ". αν και ακουγεται αντιχριστιανικό εγω θα σταθώ αλλού. Η ζωή αυτη πρέπει να καλυτερεύσει και να την αισθανόμαστε μεσα μας ως παράδεισο. Και φτάνω στο θέμα. εδωκαι καιρό γυρίζει στο μυαλό μου μια σκέψη και μου δίνεται τωρα η ευκαιρία να την μοιραστώ με αλλους. Η μεγαλύτερες γενιές ηδη τα εκαναν μανταρα. Τους ενδιαφέρει η προσωπική ευημερία και καταξίωση στην πλατη των αλλων. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ. Το γέρικο σκυλί δεν αλλάζει συνήθειες. Θέλω μόνο να μάθουν στους δικούς τους διαδόχους οτι το γενικό καλό ειναι πανω απο το συμφέρον τους. Μόνο με τετοιες αρχές θα αφήσουμε κληρονομιά οχι στα παιδια μας, αλλα στα εγγονια μας.(Η Ρώμη δεν χτιστηκε σε μία μερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνώ, όμως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πρώτα απο όλα τί ειναι κακό και τι καλό, ποια η αρετή και το δίκαιο...

    πρώτα βρίσκουμε το που θα τα βρούμε αυτά τα στοιχεία (Σωκράτης, Χριστός)

    μετά να τα μάθουμε (και είναι και πάρα πολλά)

    και να τα πράξουμε...

    μετά θα μιλάμε για παράδειο όντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΑΣΗ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ...
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ,ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ! Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ.ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον ΠΟΛΥΜΙΧΑΛΗ κυρίως... Καταλαβαίνω,οτι αυτό που θα εννοείς είναι ότι πρέπει πρώτα πρέπει να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και μετα να περιμένουμε τους εκάστοτε άρχοντες! Συμφωνώ !! Με μία μικρή όμως διαφορά.. ΠΡΕΠΕΙ , να καταλάβουμε και να το εμπεδώσουμε ότι η δύναμη είναι στην ΒΑΣΗ! Οι άρχοντες δημιουργούνται από τη ΒΑΣΗ, όλους εμάς και κατά συνέπεια οφείλουμε να τους κρίνουμε και υποχρεούνται να κρίνονται! Έχουμε λιγο-πολύ χάσει το μέτρο με την επιβολή των MEDIA που μας έχουν κάνει να πιστεύουμε το αντίθετο!!! ΔΕΝ φταίει ο Υπουργός,φταίνε οι απεργοί ... ΔΕΝ φταίει η ΔΕΗ,φταίει ο ... Χατζηπετρής ! ΔΕΝ φταίει ο Δικαστής ή ο γιατρός που τα παίρνει,φταίει ο φουκαράς που τα δίνει... ΔΕΝ φταίει η Αστυνομία που "χαϊδεύει" τους παράνομους,φταίνε οι διαδηλωτές που τους πάνε "κόντρα"... και πόσα άλλα...
    Ο καθένας έχει το ποσοστό του και εμείς το ίδιο!ΔΕΝ αρκεί όμως μόνο να δεχόμαστε τη δική μας μερίδα, ΠΡΕΠΕΙ να διεκδικούμε και την αναγνώριση της ευθύνης των αρχόντων μας! ... ίσως καλύτερα να την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ