25.3.08

25η Μαρτίου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ & ΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΩ !
Σήμερα 25 Μαρτίου , διπλή γιορτή !
Η μέρα , εκτός από τα μπακαλιαράκια με την σκορδαλιά , τους μαθητές με τα άσπρα πουκάμισα και τις μαθήτριες με τις μπλε φούστες (...ή φουστίτσες) ας μας θυμίσει και αυτή την μεγάλη Θεομητορική γιορτή ! Ας μας θυμίσει και την ιστορική στιγμή της έναρξης (τυπικά) της επανάστασης του 1821 !
Επανάσταση ... μια λέξη , αλλά με πόσο νόημα !
Μέσα από τα "εθνικοηθικοπλαστικά" μηνύματα που προσπαθούσαν να μας διαβάσουν ανάμεσα στη μουρμούρα και τα αστειάκια μας οι δασκάλοι μας , υπήρχε πάντα η προτροπή ,συγκαλυμένη βέβαια, για την ανάγκη της δικής μας καθημερινής επανάστασης !
Επανάσταση απέναντι στον βολεμένο εαυτό μας , απέναντι σε ένα κατεστημένο που μας θέλει ρομπότ , απέναντι σε κάποιους που θέλουν να ξεχνάμε την Ιστορία μας , να κοιμώμαστε , να μην αντιδρούμε και να αφήνουμε κάποιον άλλο να "βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά" !
Ευαγγελισμός ... ΕΥ ... ΑΓΓΕΛΜΑ ... ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ! Άλλη μία μεγάλη υπενθύμιση-προτροπή !
Η επερχόμενη γέννηση του Θεανθρώπου , είναι η Μεγάλη , η ελπιδοφόρα είδηση για κάθε Χριστιανό! Είναι όμως ταυτόχρονα και η προτροπή για αισιοδοξία ! Υπάρχει Φως στην άκρη του τούνελ! Όπως λέει η εκκλησία , η νηστεία και η ψυχική προετοιμασία θα μας φέρουν πιό κοντά στην κατανόηση του μηνύματος της Ανάστασης του Κυρίου! Αν όμως μεταφέρουμε ,στην καθημερινή πραγματικότητα το βασικό νόημα , τότε το συμπερασμα είναι ένα , και είναι απλό ...
Προετοιμασία + αισιοδοξία = θετικό αποτέλεσμα !
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν, ας
φορέσουμε το πιό ωραίο μας χαμόγελο και κάθε πρόκληση θα φαντάζει πολύ μικρή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ !

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΜΑΛΙΟ